Viața Arhimandritului Gheorghe (Evghenie) Şestun

Documentar

Viața Arhimandritului Gheorghe (Evghenie) Şestun

    • Viața Arhimandritului Gheorghe (Evghenie) Şestun
      Viața Arhimandritului Gheorghe (Evghenie) Şestun

      Viața Arhimandritului Gheorghe (Evghenie) Şestun

Arhimandritul Gheorghe (Evghenie) Şestun a fost Doctor în Pedagogie, Profesor, Academician al Academiei Ruse de Științe ale Naturii, Șef al Departamentului Preuniversitar de Pedagogie și Psihologie Ortodoxă a Seminarului Teologic Ortodox Samara.

Arhimandritul Gheorghe (Evghenie) Şestun s-a născut la 26 iunie 1951 la Samara, unde a absolvit liceul și a intrat la Institutul Pedagogic de la Facultatea de Matematică, Fizică și Informatică. În 1992, Evghenie Şestun a fost hirotonit ca preot, a primit educația teologică la Seminarul Teologic Samara.

Mai târziu, părintele Evghenie a fost tuns în monahism cu numele Gheorghe. La începutul anilor 2000, parohia „Sfântul Serghie de Radonej” din Samara a întemeiat un schit monahal pe malul Volgăi în satul Podgori, iar în anul 2007 schitul a devenit mănăstire, închinată Sfintei și dătătoare de viață a Crucii, iar stareț a fost numit părinte Gheorghe Şestun, ce a primit ulterior și rangul de arhimandrit.

Datorită educației pedagogice primite în tinerețe, arhimandritul George s-a ocupat cu succes de problemele educației și creșterii tinerei generații, a relațiilor de familie. În 1997, în zorii renașterii tradițiilor învățământului ortodox, protoiereul de atunci Evgheni Șestun a scris lucrarea „Pedagogia ortodoxă”, care a trecut prin mai multe retipăriri, în 2010 a apărut o monografie revizuită cu același nume, care a fost revizuită de profesori iluștri. Arhimandritul Gheorghe este autorul cărții „Familia Ortodoxă”.

Arhimandritul Gheorghe Şestun a trecut la Domnului în ziua de  19 septembrie 2022 după o lungă și grea suferință.

Citește despre: