Nu vă grăbiți să le oferiți copiilor totul și orice!

Părinţii nu trebuie să se grăbească să le dea copiilor lor cele pe care le au, toate odată, dar să caute să-i căpătuiască cu discernământ şi dragoste pe toţi copiii lor, pentru a nu se răci dragostea dintre ei. 

Părinţii nu trebuie să se grăbească să le dea copiilor lor cele pe care le au, toate odată, pentru că ei sunt fără experienţă şi se pot avânta la cheltuieli necumpătate, căci viaţa contemporană le oferă bunuri nenumărate. După aceea, le va fi milă de ei, dar nu vor mai avea cu ce să-i ajute.

De asemenea, părinţii trebuie să ia aminte ca pe copilul care este mai slab să-l ajute mai mult din punct de vedere material, dar şi mai mult din punct de vedere moral, pentru ca acesta să nu intre în panică din cauza nereuşitei lui în viaţă. Dar să caute să-i căpătuiască cu discernământ şi dragoste pe toţi copiii lor, pentru a nu se răci dragostea dintre ei. 

(Sfântul Cuvios Paisie AghioritulViața de familie, traducere din limba greacă de Ieroschimonah Ştefan Nuţescu, Editura Evanghelismos, București, 2003, p. 123)

De la același autor

Ultimele din categorie