(Video) Scriitorul Cornel Constantin Ciomâzgă la „Ferestre către suflet”: „Nu există viaţă duhovnicească fără viaţă liturgică”  

După încheierea stării de urgenţă în ţara noastră, credincioşii pot participa la slujbele bisericii. Accesul la rânduielile bisericii este permis, deocamdată, doar în curtea lăcaşurilor de cult, păstrându-se o serie de reguli sanitare împuse de autorităţile de sănătate publică.

Această participare efectivă la evenimentele şi faptele mântuitoare ale lui Hristos pomenite de sărbătorile Bisericii în slujbele liturgice presupune ca omul să-L cunoască pe Mântuitorul său, cunoaştere care produce în sufletul fiecăruia o bucurie duhovnicească deosebită. „Bine este ca noi să fim aici!”, exclamau cândva Sfinţii Apostoli.

Despre această bucurie a participării la slujbele Bisericii, în general, şi la Sfânta Liturghie, în mod special, vom vorbi cu un invitat de excepţie, este vorba despre scriitorul Cornel Constantin Ciomâzgă: „Rugăciunea este o deprindere rară a sufletului de a vrea şi a şti să grăiască cu sfinţii şi cu Însuşi Dumnezeu. Iar mai presus decât atâta este bucuria şansei de a putea face asta oricând şi oricât.

Video pe aceeași temă

Ultimele din categoria Ferestre către suflet

Pe aceeași temă

Centrul „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” de la Hârja, în grija căruia se află 100 de vârstnici, are nevoie de sprijinul nostru! Deși au intrat în autoizolare dinaintea declarării stării de urgență, în ultima săptămână 3 dintre beneficiari și 7 dintre angajați au fost depistați pozitiv la testul pentru noul coronavirus, alți 15 aflându-se în izolare la domiciliu. La ora actuală, se află internați în Centru, alături de beneficiari, 35 dintre angajați.

Citește și