(Video) 20.000 de credincioși la Sfânta Liturghie de pe 14 octombrie, de la Iași  

14 Octombrie 2017 15:44  |  Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva
video:   Adrian Sârbu

Dimineața zilei de 14 octombrie a însemnat pentru zecile de mii de credincioși veniți la Iași pentru sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva punctul culminant al pelerinajului anual în capitala Moldovei.

Începând cu ora 09.00, ierarhii din țară și din străinătate prezenți la sărbătoare s-au închinat la sfintele moaște ale Sfintei Cuvioasei Parascheva și ale Sfintei Întâi Mucenițe Tecla, după care întregul sobor s-a îndreptat spre podiumul amplasat în fața Catedralei Mitropolitane, pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, unde au slujit împreună Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.

După prima parte a Sfintei Liturghii și rostirea Evangheliei, Preasfinţitul Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, a dat citire mesajului de binecuvântare trimis de Preafericitul Patriarh Daniel.

De asemenea, Înaltpreasfinţitul Părinte Nicholas, Mitropolit de Hama, la momentul împărtășirii clericilor, a adresat un cuvânt de învățătură credincioșilor prezenți.

La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a acordat Arhimandritului Mina Dobzeu, cea mai înaltă distincție a Sfintei Mitropolii, Crucea Moldavă.

Slujba Sfintei Liturghii a fost transmisă în direct pe portalul doxologia.ro, precum și pe pagina de Facebook Doxologia.

Video pe aceeași temă

Ultimele din categoria Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva

Video de Adrian Sârbu

Citește și