Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Hadâmbu
Zidurile bisericii Mănăstirii Hadâmbu din judetul Iași adăpostesc un mare dar al lui Dumnezeu pentru noi, Icoana Maicii Domnului, ce izvorăște tămăduiri celor ce se roagă cu credință.
Icoana Peasfintei Născătoare de Dumnezeu de la Mănăstirea Hadâmbu a fost pictată de preotul Octavian Zmău în anul 1938. Ulterior, icoana a fost îmbrăcată într-o ferecătură de argint, lucrată de către meșterul Ion Contfas. Un element distinct al acestei icoane este faptul că Pruncul Hristos este ţinut pe mâna dreaptă a Maicii Domnului, iar nu pe cea stângă, fiind o copie fidelă a icoanei „Axion Estin” de la Mănăstirea Protaton din Sfântul Munte Athos.
În perioada comunistă, icoana Maicii Domnului a fost ținută într-o ladă, dat fiind faptul că schitul în care se afla fusese închis. Abia în anul 1990 este reașezată spre închinare în biserica mănăstirii, după resfințirea acesteia. Doi ani mai târziu, de ziua Bobotezei, din ochii Maicii Domnului a început să curgă mir. În anul 2003, un incendiu puternic a cuprins mănăstirea, mistuind nenumărate odoare, printre care cărţile şi obiectele bisericeşti, mai puțin icoana Maicii Domnului, care a scăpat neatinsă de flăcări.
Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Hadâmbu este astăzi, ca și acum câteva decenii, punctul de sprijin și de mângâiere al monahilor, al credincioșilor ce locuiesc în apropiere, precum și al pelerinilor care vin aici și se roagă cu credință.
Ascultă Acatistul Icoanei Făcătoare de Minuni Axionița de la Mănăstirea Hadâmbu aici.
Icoana făcătoare de minuni a Sfintei Ana de la Schitul „Sfânta Ana” – Athos
Icoana Maicii Domnului „Bucurie neașteptată”
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro