(Video) Interviu cu scriitorul Adrian Alui Gheorghe, despre Părintele Iustin Pârvu: „Dumneavoastră, intelectualilor, mult v-a dat Dumnezeu, mult vă va și cere!”  

În seara zilei de 16 iunie 2013, la vârsta de 94 de ani, trecea la cele veșnice renumitul duhovnic Iustin Pârvu, starețul Mănăstirii Petru Vodă din județul Neamț. Sâmbăta aceasta va fi săvârșită slujba de pomenire de 7 ani. În acest context, vă propunem în aceste zile o serie de interviuri-mărturii despre moștenirea duhovnicească și intelectuală lăsată nouă de cel care afirma, după cei aproape 17 ani de detenţie comunistă, că a trăit „cea mai importantă experienţă pe care o poţi avea în timpul vieţii: să te cunoşti pe tine însuţi pe calea suferinţei”.

Invitatul acestui interviu este unul cu totul special, iar tema a fost inspirată chiar din titlul unei capitol din volumul său intitulat „Semnele vremii noastre. 7 întâlniri cu Părintele Justin Pârvu”, apărut la Editura Doxologia în 2015. Scriitorul și profesorul Adrian Alui Gheorghe - căci despre el este vorba - membru al Uniunii Scriitorilor din România, director a mai multor instituții de cultură de-a lungul timpului, fondator a numeroase reviste, autor premiat la nivel național și internațional, ne vorbește despre „Intelectualul și aspirația creștină în viziunea Părintelui Justin Pârvu”.

Video pe aceeași temă

Ultimele din categoria Interviuri

Pe aceeași temă

Recomandările zilei

Citește și