Avortul spontan este păcat? Ce trebuie să facă mama?

Doamne ajuta! Avortul spontan (bebelusului nu-i mai batea inima iar mama a ajuns la urgenta cu hemoragie) este pacat? Unde ajunge sufletelul acela? Ce trebuie sa faca mama? Multumesc! Doamne-ajuta!

27 Noiembrie 2015

Laura,

Judecăţile lui Dumnezeu sunt nepătrunse de mintea omenească. Noi ca oameni încercăm să găsim explicaţii la ceea ce ni se întâmplă, dar nu prea reuşim. Când trecem însă printr-o asemenea încercare este bine să ne „osândim” pe noi înşine chiar dacă aparent nu vedem vreo vină în noi, poate totuşi pentru păcatele noastre Dumnezeu a îngăduit acest lucru.

Pocăinţă trebuie să facă mama copilasului ce a murit în pântecele ei, adică să se spovedească şi să se roage pentru iertare.

Copilaşul rămâne la mila lui Dumnezeu. El nu este botezat şi nu putem să pomenim vreun nume, dar aceşti copilaşi sunt şi ei cuprinşi în rugăciunea Bisericii, în rugăciunea de la proscomidie.

Dacă mama se pocăieşte şi se roagă, va primi alinare de la Dumnezeu.

Binecuvântări!

Pr. Petroniu.

laura a răspuns:
27 Noiembrie 2015

Sarut-mana, Parinte si multumesc pt raspuns. Intre timp, am primit aceleasi raspunsuri si de la parintele duhovnic. Dumnezeu sa ne ierte si sa aibe mila de noi. Doamne-ajuta!

Alinadel a răspuns:
27 Noiembrie 2015

Draga Laura, o mama care isi pierde pruncul trece prin momento cumplite, cred ca e important sa isi gaseasca linistea si echilibrul. Dumnezeu e singurul care stie de ce... Cred ca e de folos sa ne rugam pentru sufletele lor si sa aprindem lumanare, chiar sa ii punem un nume si sa il pomenim in rugaciunile noastre.

Pr. Gavriil a răspuns:
27 Noiembrie 2015

Copilul poate totuși fi înmormântat crestineste, există deja o decizie a BOR în privința asta. Dar și a Bisericii Greciei. Nu lăsați copilul în spital, chiar și aici în Anglia micii copilași sunt înmormântați cu multă grijă cu ajutorul spitalelor. Pr Gavriil , Oxford

Carmen a răspuns:
24 Ianuarie 2016

Dupa cate stiu eu, si nu cred ca gresesc, si mamele care au avortat spontan trebuie sa isi faca molifta la biserica si trebuie sa marturiseasca acest avort spontan la spovedanie. De asemenea exista Acatist si un Canon pentru mamele care au avortat prunci, cu sau fara voia lor, care se poate citi, considerandu-se ca poate fi, involuntar, si vina lor ca a pierdut sarcina (poate grija insuficienta, poate pacate prea multe, poate alte semenea lucruri care par aparent neimputabile mamei).

Lenuta. a răspuns:
22 Martie 2016

Sarumana parinte. Am si ieu o intrebare. Ce pot sa fac pentru copii mei avortati? Ma rog bunului Dumnezeu si pentru ei.
Am avortat fara sa ma gandesc ca omor copii vii in pantecele meu.
Credeam ca nu au viata si nu sufera, am 46 de ani si primul copil avortat ar fi avut 25 ani. Mi-am dat seama de crimele facute abia dupa ce am vazut un video pe internet cu copii avortati.
Atunci mi -am dat seama ce am facut, am adus pe lume doar un copil.
Pentru nesabuinta mea au suferit. As vrea sa pot intoarce timpul sa le dau viata.
Parinte îl rog pe Bunul Dumnezeu să mă ierte. Îl rog sa aiba grija ei de copii mei avortati sa le dea tot ce au nevoie pentru a fi fericiti, sa le mangaie obrajori, sa-i inbratiseze, sa le daruiasca iubire .
Nu stiu daca fac bine dar cand spun rugaciunea pentru cei adormiti eu ii pomenesc si pe iei, pe copii mei avortati, pe frati mei avortati, nepoti si nepoatele mele avortate si pe toti copii avortati. Va rog sa-mi spuneti daca gresesc!
Va multumesc.

pr Andrei Atudori a răspuns:
23 Mai 2016

Nu greșiți! Rugați-vă mult! Spovediți-vă și aveți nădejde în mila lui Dumnezeu cea mare.

Dumnezeu să vă mângâie sufletul!

pr. Andrei

elena a răspuns:
4 Noiembrie 2016

am trecut printr-un avort spontan (9 saptamani de sarcina) si imediat dupa ce mi s-a facut avortul am simtit o dorinta puternica de a merge la biserica si de a ma ruga pentru sufletul copilul meu. timp de 30zile am fost zilnic la biserica sa aprind o lumanare si sa ma rog lui Dumnezu si Maicii Domnului pentru sufletul copilasului si pentru iertarea mea, daca am gresit la un momentdat, de a trebuit sa se intample acest lucru. Dupa cele 30 zile am simtit o liniste sufleteasca pe care nu o mai inalnisem pana atunci, iar nevoia de a merge zilnic la biserica s-a risipit. am continuat apoi sa merg cel putin odata pe saptamana si sa tin post miercurea si vinerea. Acum ma rog ca Dumneu sa ma binucuvanteze cu alti copilasi sanatosi.

Adaugă comentariul tău

Citește alte articole despre: sarcină, avort, avort spontan, păcat, pocăință

De la același autor

Ultimele din categorie

Bloc Social Icons