Ca mirean, am voie să citesc Acatistul Sfântului Ciprian, izbăvitorul de vrăji, blesteme și de toată lucrarea diavolească?

Buna ziua! M-ar interesa să aflu dacă noi mirenii avem voie să citim Acatistul Sfantului Ciprian Izbavitorul de Farmece si Blesteme. Daca da, în ce perioade din an se poate citi?

pr Andrei Atudori a răspuns:
27 Iulie 2018

Doamne ajută!

De vreme ce Acatistul Sfântului Sfințit Mucenic Ciprian, izbăvitorul de vrăji, blesteme și de toată lucrarea diavolească, apare tipărit în diferite ediții ale Acatistierului, socotesc că fiecare creștin îl poate citi la vreme de nevoie, în acord cu sfatul și binecuvântarea duhovnicului său.

Textul rugăciunii de la finalul acatistului ne lasă de înțeles că ea trebuie citită de către un preot. Prin urmare, cred că mirenii ar trebuie să citească acest acatist fără rugăciunea de la final.

Nu există o anumită perioadă din an când acatistul poate sau nu poate fi citit. Asta ține de fiecare situație ori nevoie concretă în parte.

Insist pe sfătuirea cu părintele duhovnic, tocmai pentru că în cazurile de vrăji, blesteme sau orice altă lucrare diavolească din această sferă, este nevoie de mult mai multe (spovedanie, împărtășire, maslu, canon de rugăciune etc.), și nu doar de citirea de acatiste.

Fiecare situație trebuie cântărită foarte bine și duhovnicul este în măsură să facă aceasta.

Spor în toate cele bune!

pr. Andrei

Adaugă comentariul tău

De la același autor

Ultimele din categorie

Bloc Social Icons