Când începe Postul Nașterii Domnului din acest an (2018)?

14 Noiembrie 2018 Pr. Andrei Atudori post
Foto: Ștefan Cojocariu

Doamne ajută, părinte! Vă rog, dacă se poate, aș vrea să mă lămuriți și pe mine când începe postul Nașterii Domnului anul acesta? Locuiesc în străinătate și nu dețin calendar. Sunt puțin nedumerit căci peste tot se menționează că pe 15 noiembrie 2018 este prima zi de post însă în calendarul de pe site-ul Patriarhiei Romane arată clar că astăzi (marți, 13 noiembrie 2018) este Lăsatul Secului și mâine 14 noiembrie 2018 este începutul  Postului Nașterii Domnului.  Așadar sunt puțin confuz.  Care de fapt este prima zi a postului Nașterii Domnului. Vă mulțumesc anticipat!

pr Andrei Atudori a răspuns:
14 Noiembrie 2018

Doamne ajută!

Parvilele bisericești spun că Postul Nașterii Domului începe pe 15 noiembrie și se lasă sec pe 14 noiembrie. Anul acesta însă, având în vedere că pe 14 (astăzi) este miercuri și zi de post obișnuită, practic mai adăugăm o zi de post și am lăsat de sec ieri (marți 13 noiembrie).

În calendar scrie că astăzi  (14 noiembrie) este începutul Postului Crăciunului pentru că e zi de miercuri și oricum trebuie să postim. S-a făcut așa pentru că dacă s-ar fi trecut începutul Postului de mâine (15 noiembrie) unii ar fi putut crede că nu mai trebuie să postească și astăzi, miercuri (14 noiembrie).

Așadar, indiferent de când consideri că începe de facto Postul Nașterii Domnului (de astăzi sau de mâine) cert este faptul că de astăzi (14 noiembrie) și până pe 24 decembrie postim.

Post cu folos!

pr. Andrei

Sandel a răspuns:
14 Noiembrie 2018

Va multumesc inca odata,parinte.Doamne ajuta!

pr Andrei Atudori a răspuns:
14 Noiembrie 2018

Domnul să ne ajute!

Adaugă comentariul tău

De la același autor

Ultimele din categorie

Bloc Social Icons