Care sunt condițiile pentru a intra într-o mănăstire de maici?

Foto: Oana Nechifor

Care sunt condițiile pentru a intra intr-o manastire de maici? Exista o limită de vârstă? Eu am 48 de ani. In ce priveste sanatatea trupeasca, reprezinta aceasta o conditie? Daca da, in ce masura? Mentionez ca sunt o persoana care poate inca munci peste media unei tinere de 20 de ani. Asta, daca sanatatea este pusa in legatura cu munca. Va rog din suflet sa imi raspundeti. Va multumesc! Doamne ajuta!

pr Andrei Atudori a răspuns:
16 Aprilie 2015

Hristos a Înviat!

Doamna Ana, cele mai detaliate răspunsuri la aceste întrebări le puteți obține la orice mănăstire de maici, unde puteți vorbi cu maica stareță sau egumenă (dacă este schit) despre condițiile de primire în mănăstire și mai ales despre ceea ce implică viața monahală. Intrarea în viața monahală este o decizie extrem de importantă și trebuie luată după o chibzuire îndelungă. Cert este că nu există o anumită vârstă de la care să nu mai puteți fi primită în mănăstire.

Un lucru esențial este să vorbiți cu duhovnicul dumneavoastră despre această intenție. Cunoscându-vă personal, el vă poate sfătui în această privință și vă poate recomanda pașii pe care să îi urmați. El poate să vă spună dacă vă este de folos să intrați în mănăstire și chiar să vă îndrume către o mănăstire de maici sau alta. Sfătuiți-vă cu duhovnicul! Nu în ultimul rând, rugați-vă mult lui Dumnezeu să vă descopere calea pe care trebuie să o urmați!

Dumnezeu să vă lumineze!

Pr. Andrei

Adaugă comentariul tău

Citește alte articole despre: undefined

De la același autor

Ultimele din categorie

Bloc Social Icons