Cărți pentru cunoașterea adevărului credinței ortodoxe

Foto: Oana Nechifor

Doamne ajută! Sunt căsătorită și am 2 copii. Încerc împreuna cu copiii să ajungem duminica la Sfânta Liturghie. Soțul meu însă nu dorește să ne însoțească decât la sărbători... este adevărat că nici eu nu insist, pentru că mi-e frică să nu avem certuri. Cred că nu este sigur pe credința ortodoxă sau oricare alta. Toate acestea din cauza necunoașterii... nici părinții lui nu i-au insuflat dragostea pentru Dumnezeu sau Biserică... nici în școală nu a făcut religie, deci nu a avut de unde să învete... și cred că nu vrea să fie înșelat... Aș dori să-mi recomandați câteva lecturi / carti, pe care să le citeasca, care să-i insufle Adevarul! Multumesc! Doamne ajuta!

28 Iulie 2015

Soră Alina,

Multe cărți sunt importante pentru a lămuri pe soțul frăției tale să se apropie de Dumnezeu. Însă, cred că cel mai important este să te rogi mai mult pentru el și să vadă din comportamentul tău că Ortodoxia nu este un sistem filosofic, o ideologie, ci un mod de viață; Ortodoxia este iubire și dăruire. 

Aș recomanda să citească în primul rând Sfânta Scriptură, dar ajutat să o înțeleagă de cărțile de exegeză ale Sfintei Scripturi, scrise de Sfinții Părinți. Așa mai la îndemână, mai ușor, avem Catehismul Ortodox sau Credința Ortodoxă. Mai pragmatică ar fi cartea Părintelui Cleopa  Călăuză în Credința Ortodoxă. Sunt multe, foarte multe lucrări. Depinde de răbdarea și interesul pe care tu trebuie să le cultivi ca soțul tău să caute Adevărul.

Cu bune  doriri,

Pr. Mihail

Adaugă comentariul tău

De la același autor

Ultimele din categorie

Bloc Social Icons