Cât de des pot să tămâiez în casă?

3 Septembrie 2015 Pr. Andrei Atudori familie
Foto: Oana Nechifor

Buna ziua. Am o nelamurire legata de tamaierea casei. Am tamaiat pentru prima oara dupa multi ani, in urma cu doua zile. As dori sa stiu daca pot sa tamaiez si astazi sau exista reguli in acest sens. Eu ma rog la Dumnezeu, casa mea a fost ocrotita in general de necazuri, dar exista si probleme, neintelegeri, chiar certuri in ultima vreme. De aceea am decis ca ar fi bine sa tamaiez. Multumesc anticipat. Ganduri bune, Maria

pr Andrei Atudori a răspuns:
3 Septembrie 2015

Doamne ajută!

Maria, răspunsul scurt ar fi: da, poți tămâia și astăzi.

Ca să detaliez puțin, trebuie să îți spun că nu există o regulă anume pentru frecvența tămâierii casei. Personal, cred că la anumite intervale de timp (de două ori pe săptămână, odată pe săptămână, o dată la patruzeci de zile, la fiecare zi de întâi a lunii sau pur și simplu ori de câte ori credem necesar) este bine să se facă acest lucru. Pentru liniștea personală, îți recomand să ceri sfatul duhovnicului cu privire la cât de des să tămâiezi în casă, la următoarea spovedanie sau la următoarea întâlnire. El te va sfătuit și îți poate da și o binecuvântare pentru această lucrare.

În rest, indiferent de cât de des sau rar tămâiezi să nu uitați (cei din familie) de rugăciunea personală, de mersul la Sfânta Liturghie, de Sfânta Spovedanie și Sfânta Împărtășanie, de post și milostenie. Făcând acestea, problemele, neînțelegerile, certurile, ispitele vor fi mai ușor de depășit și binecuvântarea Domnului va fi peste casa voastră.

Spor în toate cele bune!

pr. Andrei

Maria a răspuns:
4 Septembrie 2015

Va multumesc foarte mult, Parinte! Il voi intreba si pe duhvnicul meu, insa in acea zi am tamaiat dupa ce m-am rugat si nu simt ca am gresit. As vrea sa fac un obicei, asa cum recomandati si dvs. Voi cere binecuvantare.

ganduri bune,
Maria

Adaugă comentariul tău

De la același autor

Ultimele din categorie

Bloc Social Icons