Ce rugăciuni să citesc pentru ajutor la examene?

Doamne ajută! Se apropie perioada examenelor și aș vrea să știu ce rugăciuni aș putea să citesc pentru a trece cu bine peste aceste încercări.Mulțumesc!

pr Andrei Atudori a răspuns:
21 Martie 2016

Doamne ajută!

Diana, de la început trebuie spus că orice rugăciune o înalți către Dumnezeu, prin propriile tale cuvinte, pentru ajutorul la examene, este bine-primită și de mare folos. Nu ai nevoie neapărat de o anumită rugăciune. Dumnezeu îți știe gândurile și nevoile. Spune-le Lui înainte să te apuci de învățat, înainte să te apuci de scris pe foaia de examen și nu uita să Îi mulțumești când vezi rezultatele.

Te îndemn să te rogi oricărui sfânt/ sfântă la care ai evlavie și mai ales Maicii Domnului.

Dacă totuși vrei să zici și o rugăciune specială pentru aceasta, singura de care eu am cunoștință este următoarea rugăciune pentru ajutor la examen, adresată Maicii Domnului, pe care o poți rosti cu nădejde:

Preasfântă Stăpână Născătoare de Dumnezeu, Casa pe care Înţelepciunea lui Dumnezeu Sieşi Şi-a zidit-o, Dătătoarea darurilor duhovniceşti, ceea ce de la cele lumeşti la cele mai presus de lume mintea noastră o înalţi şi pe toţi la cunoştinţa Adevărului îi ridici!

Primeşte puţina rugăciune a nevrednicului/ nevrednicei robului/ roabei tău/ tale, care cu credinţă şi smerenie mă închin în faţa preacinstitei tale icoane şi cu umilinţă te rog: Dăruieşte bună sporire minţii mele, luminează-mă cu lumina cunoştinţelor, întăreşte-mi memoria, dă-mi priceperea cuvenită şi pune în gura mea cuvânt spre răspuns bun, ca înstrăinat fiind de deşertăciunea pământească şi slava deşartă să mă înalţ cu mintea şi cu inima spre cele nepieritoare şi veşnice.  Amin.

Studiază mult, nu pierde timpul, odihnește-te, mănâncă sănătos, pregătește-te temeinic pentru examene, nu uita de rugăciune înainte de examen și vei trece peste toate cu succes.

Insist pentru studiu, pentru că pe măsură ce am scris cele de mai sus mi-a venit în minte un cuvânt al părintelui Teofil Părăian, care mi-a plăcut foarte mult: „Trebuie să învăţaţi! Vin la mine unii şi-mi zic: Părinte, să vă rugaţi pentru că am un examen! Şi le zic: Să ştii că examenele nu se iau cu rugăciune, ci se iau cu învăţătură. Poate cred oamenii că eu nu am credinţă în puterea rugăciunii. Însă nu! Acesta-i adevărul: degeaba vrei să iei examenul doar prin rugăciunea cuiva, dacă n-ai învăţat nimic. Tu trebuie să înveţi! Te ajută rugăciunea, dar ştiţi cum te ajută? Îţi dă o dispoziţie, nu te blochezi, înţelegi, dar numai după ce ai învăţat. Dacă nu ai învăţat, nu-ţi vine nimic în gând, decât că nu ai învăţat”.

Dumnezeu să îți ajute!

pr. Andrei

PS: Și părinții tăi te pot ajuta cu rugăciunea, rostind: Rugăciunea părinților pentru ajutor copilului la examen 

Alexandruuu a răspuns:
23 Martie 2016

Doamne ajută!
Şi acatistul Pogorârii Sfântului Duh.

Iacob Anamaria a răspuns:
25 Ianuarie 2018

Doamne ajuta,parinte. E foarte patrunzatoare aceasta rugaciune si sufleteste te poti mula dupa tot ceea ce iti transmite.Prin cuvinte putine ,iti doreste totul cand te afli in acea situatie. Minunata rugaciune ! Multa sanatate sa aveti si multe bucurii si multumiri sufletesti. Doamne ajuta.

pr Andrei Atudori a răspuns:
25 Ianuarie 2018

Dumnezeu să te binecuvânteze, Anamaria!

pr. Andrei 

Giulia a răspuns:
24 Iunie 2018

Parinte multumesc ptr aceasta rugaciune.sper ca fetita mea sa reuseasca la acest examen.Sa ne ajute Dumnezeu pe toti

Mihaela a răspuns:
12 Ianuarie 2019

Doamne-ajuta! Inainte de fiecare examen, citeam acatistul Sfantului Duh si acatistul Sfantului Spiridon. M-au ajutat de fiecare data!

Adaugă comentariul tău

De la același autor

Ultimele din categorie

Bloc Social Icons