Ce rugăciuni să fac pentru un copil care nu vorbește?

Foto: Oana Nechifor

Doamne ajută! Parinte, spuneti-mi va rog exista anumite rugaciuni pe care le pot face parintii pentru un copilas de aproape trei ani care nu vorbeste (nu suferă de autism, slava Domnului). Sau ce ne sfatuiti? Cum sa procedam? Ce ar fi de folos? Va multumesc!

18 August 2016

Doamne ajută!

Soră Gabriela, orice rugăciune este binevenită! Dar dacă copilașul poartă numele unui sfânt, stăruiți în rugăciunea către acesta.

Între noi și sfântul al cărui nume îl purtăm trebuie să fie o legătură de prietenie și de încredere deplină, căruia îi putem încredința cele mai intime gânduri și simțăminte. Sfinții au viețuit ca noi toți, fiind oameni întru totul, născuți la fel ca noi toți, dar crescuți în duh într-o manieră care nu poate decât să ne fie model. De aceea trebuie să-i simțim apropiați şi prieteni.

Ca mamă, să alergați la ajutorul Născătoarei de Dumnezeu, care mamă fiind, știe și simte  dragostea, zbuciumul, grija și jertfa mamelor pentru binele pruncilor lor. 

Cu bune doriri, pr. Mihail

pr Andrei Atudori a răspuns:
18 August 2016

Doamne ajută!

Vă îndemn, asemenea părintelui arhimandrit Mihail, să vă rugați Maicii Domnului și sfântului al cărui nume îl poartă copilul. De asemenea cred că împărtășirea cu Trupul și Sângele Domnului îi va fi de mare folos.

Pe lângă aspectele duhovnicești, care sunt foarte importante, să nu pierdeți din vedere și pe cele medicale și nu ezitați să vă adresați medicilor specialiști.

În altă ordine de idei, este foarte importantă relația pe care o aveți cu copilul. El trebuie să simtă multă iubire, atenție și grijă părintească. Nu trebuie blamat sau rușinat pentru faptul că nu vorbește. În astfel de situații socializare și jocul cu alții copii sunt de un real folos.

E nevoie de credință și nădejde în Dumnezeu și de multă răbdare.

Dumnezeu să îi dea sănătate!

Pr. Andrei

Gabriela a răspuns:
18 August 2016

Va multumesc din suflet pentru raspunsuri. Din pacate, fetita mea nu are nume de sfint (Ingrid). Dar Dumnezeu este foarte milostiv si bun si cred ca ne va ajuta si pe noi pentru rugaciunile Maicii sfinte si ale tuturor sfintilor Sai.

pr Andrei Atudori a răspuns:
18 August 2016

Dumnezeu o să vă ajute! 

Trăiți creștinește și iubiți-vă prunca. În toate să îl aveți pe Domnul ca nădejde și veți trece peste această situație.

Dumnezeu să o ocrotească pe Ingrid!

Cu doriri de bine, 

pr. Andrei

Lavinia a răspuns:
23 August 2016

Bună ziua,

Știam că cei care nu poartă numele unui anumit Sfânt sunt sărbătoriți în Duminica Tuturor Sfinților. De aceea, cred că vă poate ajuta citirea acestui Acatist: http://www.parohia-precupetii-vechi.ro/acatist.htm

Dumnezeu să vă ajute și să vă binecuvânteze!

Gheorghe a răspuns:
25 Octombrie 2016

Doamne ajuta.

@Gabriela, daca stati in tara, mergeti in pelerinaj la Prislop la pr. Arsenie Boca si va inchinati. Altfel, impartasiti copilul duminica de duminica la Sfanta Liturghie, si nu uitati sa va rugati cat puteti de des pentru ei Maicii Domnului. Noi am avut aceasi problema cu primul copil (acum avem sase), si la 3 ani vorbea 5-10 cuvinte, de abia la 6 ani a vorbit bine, acum, e in clasa a 5-a, a fost premianta, a castigat mai multe concursuri de romana, e printre primii copii la matematica pe judet, si in plus vorbeste f. bine.

Dar nu uitati, pe langa rugaciuni, trebuie si dvs. ca mama sa lucrati cu copilul, sa va dedicati lui, sa renuntati la alte lucruri care nu va ajuta, de exemplu, aveti un servici si vedeti copilul doar seara, nu aveti timp de el, va rugati pt el si sperati ca un sfant sa rezolve problema vorbitului. Rugaciunea ajuta f. f. mult, dar trebuie si dvs. sa depuneti un efort mare ca sa recuperati copilul, si nu e vorba de efort financiar, cat sa fiti cu copilul sa veti rabdare cu el sa il invatati sa vorbeasca sa cunoasca lumea din jurul lui. Este o vorba in popor, Dumnezeu iti da, dar nu-ti baga si in traista.

Ce sfat pot sa va mai dau pe langa a va ruga, cautati un specialist (de preferat femeie), logopeda, care a lucrat cu copii cu probleme, una mai in varsta care are experienta care are rabdare si stie ce si cum sa face cu copilul, invatati de la ea participand la sedintele de logopedie impreuna cu copilul.

Mergeti cu copilul la psiholog, dar si aici cu dreapta judecata, aveti grija si nu va luati dupa toate spusele si tot ce vi se spune ca asa ii. Am avut tot soiul de experiente cu diversi medici psihologi, si daca ne-am fi lasat dusi de val, acum copilul nostru ar fi fost internat la o scoala speciala. Cu rugaciune la Maica Domnului, am cernut tot ce ni s-a spus si ce ni s-a propus si am avut grija de copilul nostru ca de ochii din cap, si slava Lui Dumnezeu n-a ajuns acolo unde si-au propus unii medici.

Si ca totusi sa inchei intr-o nota optimista, mai ales ca micutul dvs inca nu are trei ani, nu va stresati, aveti rabdare cu el ca o sa vorbeasca. Ce ne-a spus noua o logopeda, ca si Lucian Blaga nu a vorbit decat tarziu dupa 4 ani.

Dumnezeu sa va dea pace si rabdare si Maica Domnului sa va ajute.

Citește alte articole despre: copii, sănătate, boală, copil care nu vorbeste, rugăciuni

De la același autor

Ultimele din categorie

Bloc Social Icons