Certuri și neliniște în familie

Foto: Oana Nechifor

Buna seara!

Mai intai as dori sa imi cer scuze pentru intrebarea pe care urmeaza sa o fac. lncep cu inceputul explicandu-va pe scurt situatia mea. Sunt in ltalia din 2008 si tot in acelasi an am intalnit un barbat de care m-am indragostit. Pentru mine parea omul potrivit, dar dupa doar 2 luni am descoperit ca traiam in minciuna zi de zi si asa a inceput sa isi arate adevarata sa fata: bea, fumeaza mult, juca la jocuri de noroc, ma mintea mereu, m-a tradat cu altcineva si mai rau nu m-a iubit niciodata si nu ma iubeste.

Nu suntem casatoriti, iar in toti acesti 7 ani eu am renuntat la totul pt el cu gandul ca se va schimba si intr-o zi isi va da seama de ceea ce face; dar cu cat trece mai mult timp, mai rau merge!!! lnjura mereu, nu este niciodata multumit de banii pe care ìi castiga, judeca pe toti si pe mine ma trateaza ca pe o sluga care trebuie sa faca doar ceea ce el ordona. Am incercat sa vorbesc cu membrii familiei sale, dar nimeni nu ma crede pe mine; sincer, am mai asistat la o discutie fara sa vreau intre el si cumnata lui in care el a fost interogat: „de ce totul iti merge rau,ce ai facut? De ce nu vii la biserica sa te confesezi?" La aceste intrebari el a devenit foarte nervos si statea cu ochii atintiti pe tavan ca si cum cauta sa scape de ceva. Atunci cumnata l-a intrebat: spune-mi sincer, ai facut vreun pact cu cineva? El a inceput a rade (era un ras ciudat) si el parea o alta persoana... cu glas gros si dezorientat a raspuns: „Da... cred, nu stiu. Cand eram mai tanar cineva m-a pus sa beau sange de animal mort (sange crud), iar apoi repeta mereu gata... te rog, lasa-ma.” Parinte, eu, sincer, am inlemnit auzind acestea si va spun ca am plans intruna, incercand totodata sa fac legatura cu tot ceea ce el facea in casa. Va rog sa ma ajutati, sa imi spuneti: poate fi adevarat aceasta si eu sa ma fi lasat pacalita chiar de diavol? El este ltalian si la biserica aceasta nu am spus-o preotului.

Spuneti-mi ce trebuie sa fac. Vreau sa am liniste sufleteasca si pace in casa, am un baiat de 15ani de crescut inca. Va rog mult sa imi raspundeti si sa imi dati sfatul care credeti ca as putea sa il urmez. Va multumesc. Dumnezeu sa va ocroteasca !

23 Iulie 2015

Soră Mariana,  public

Mi se pare că nu împărtășiți aceleași valori în ceea ce privește noțiunea de iubire, familie, viață. Din ceea ce spui tu aici, am impresia că acest bărbat nu te iubește, ci doar te folosește.

 Dacă nu  v-ați cununat însemnă  că Duhul Sfânt nu are acces în căminul vostru pentru a vă armoniza, a vă sfinți viața și iubirea. De aceea trebuie  corectate niște greșeli  pe care le-ați făcut dintru început.

Nu știu dacă vei putea face casă, cum se spune în popor, cu un om care nu iubește instituția familiei, care consumă alcool, fumează, și cheltuie bani la jocuri de noroc, dar în primul rând el nu este creștin ortodox. Or, canoanele Sfintei noastre Biserici prevăd ca cei ce se căsătoresc trebuie să fie creștini ortodocși.

În atare situație, te îndemn să citești mai multe rugăciuni, să mergi la o biserică românească din apropiere și să te spovedești. Primind dezlegare de păcate, Dumnezeu te va lumina în decizia pe care trebuie s-o iei în ceea ce privește viitorul tău. 

Și nu uita de vorbele pline de înțelepciune ale unui mare teolog român, pr. Dumitru Stăniloae: „Iubirea, este un sentiment de răspundere față de importanța celuilalt. Dacă-l iubesc, țin să se mântuiască (...). Când spun cuiva te iubesc, spun: tu nu vei muri niciodată”.

Domnul să te lumineze ca să hotărăști corect în ceea ce privește viitorul tău!

Cu bune nădejdi,  pr. Mihail

Adaugă comentariul tău

Citește alte articole despre: familie, ceartă, suferinţă, neliniște

De la același autor

Ultimele din categorie

Bloc Social Icons