Copil în afara căsătoriei sau avort?

Foto: Oana Nechifor

Formăm un cuplu de aproape 10 ani. Am amânat mereu nunta din cauza şcolilor pe care le-am făcut eu. Acum am stabilit să facem nunta în vara viitoare, dar... tocmai am rămas însărcinată. Nu ştim ce să facem. Să naştem copilul şi să facem apoi nunta (cununia religioasă) sau să renunţăm la copil? Care din cele două e mai păcat? Gândul unui avort mă îngrozeşte, nu vreau să devin criminala propriului meu copil, dar şi un copil născut in afara cununiei religioase nu ştiu dacă e bine. Avem nevoie de sfaturile dvs. Mulţumesc!

14 Iulie 2012

Naşteţi copilul, desigur!

Relaţia de 10 ani fără binecuvântarea lui Dumnezeu e un păcat, care însă poate fi iertat la Spovedanie, prin canon temeinic şi prin rugăciune. Un copil născut în afara căsătoriei este expresia acestui păcat. Însă a omorî un copil are consecinţe dezastruoase pentru întreaga viaţă şi veşnicie a copilului şi a părinţilor. Copilul zămislit are suflet nemuritor, el vrea să trăiască, a primit daruri de la Dumnezeu, are dreptul să se bucure de viaţă. Avortul este o crimă inimaginabilă, pentru că omoară trupul unui copil nevinovat care nu a greşit cu nimic şi care nu se poate apăra, dar ucide şi şansa copilului de a primi Sfântul Botez şi intrarea în Împărăţia lui Dumnezeu. Pentru păcatele pe care le săvârşim există pocăinţă, canon, Spovedanie, rugăciune, post, milostenie şi tot ce va spune părintele duhovnic. Uciderea unui copil este îngrozitoare şi condamnă la moarte într-un mod îngrozitor o fiinţă umană. Aşadar, spovediţi-vă la duhovnic, naşteţi copilaşul, faceţi cununia, fiţi o familie creştină plină de bucurie şi de înţelegere, de credinţă şi smerenie.

Succes şi naştere uşoară!

Pr. Ioan Valentin Istrati

Elasiona a răspuns:
8 Aprilie 2018

Buna seara! Am nevoie de sfatul dv va rog. Am rămas însărcinată cu un evreu. El mi-a spus sa fac avort pentru că nu vrea nici copilul nici pe mine. Nu am situație financiară deloc buna. Mă gândesc să plec departe de toți pentru că nu voi putea îndura rușinea asta in fata părinților mei plus că nu vreau sa ii supăr sau sa ii stresez, deja s-au chinuit mult să mă crească pe mine și surorile mele. Nu vreau sa fac avort dar m-am gândit la 2 soluții. Mă gândeam ca daca nu reușesc in 9 luni sa pot trai pe cont propriu sa pot avea grija singura de copil atunci voi cauta niste părinți buni care doresc sa adopte un copil. Ce părere aveți?

pr Andrei Atudori a răspuns:
12 Aprilie 2018

Hristos a Înviat!

Nu îți pierde nădejdea! Da, ești într-o situație dificilă, dar există speranță, iar avortul nu este o soluție. Îți recomand să suni la acest număr de telefon (gratuit): 0800 800 106. Este o linie telefonică susținută de Pro Vita, unde viitoare mame aflate în situații dificile pot beneficia de consiliere, sprijin moral și material, direcționarea către diverse asociații care ajută mamele aflate în situația ta. Sigur că la un moment dat poți lua în calcul și adopția.

Roagă-te mult la Maica Domnului să te lumineze și să te ajute să găsești cele mai bune soluții pentru tine și copilul tău!

Dumnezeu să vă binecuvânteze pe amândoi!

pr. Andrei

Maria M a răspuns:
19 Septembrie 2018

Buna seara. Acum 4 ani am cunoscut un băiat pe care nici pana acum nu l-am putut uita, de fiecare când mi-e greu el ma suna(fără sa știe nimic). O data sau de doua ori pe an reușim sa ne vedem. Eu de câteva zile ma gândesc sa fac un copil cu el (și el își dorește foarte mult un copil), însă părinții mei nu ar fi niciodata de acord ca eu sa fac un copil fără sa fiu căsătorită pentru ca “o sa Rada lume”. Precizez ca îmi doresc enorm de mult un copil cu el și nu vreau sa fac copil cu altcineva. Îmi asum aceasta decizie chiar daca ar trebuii sa îl cresc singura. Am 25 de ani și nu mi-am dorit niciodata ceva atat de mult. Va rog sa ma ajutați cu un sfat.

pr Andrei Atudori a răspuns:
9 Octombrie 2018

Doamne ajută!

Maria, pășești pe nisipuri mișcătoare! Te rog să fii atentă! 

Dacă și el își dorește și tu îți dorești de ce nu vă căsătoriți?! De ce nu vă asumați o relație firească?!

Vă expuneți singuri unei situații complicate și mai expuneți și un eventual copil. Tu poți alege să îl crești sigură, dar cum îl vei privi în ochi când va înțelge că tu ai ales ca el să nu aibă un tată?!

Sigur, în final, decizia îți aparține, dar eu zic să mergi la spovedit și să nu iei decizii pripite. 

Dumnezeu să te lumineze!

pr. Andrei

Adaugă comentariul tău

De la același autor

Ultimele din categorie

Bloc Social Icons