Cred că soțul m-a înșelat - cum să mă rog, pentru a redobândi încrederea în el?

Foto: Oana Nechifor

Simt o nelinişte în suflet şi cred că soțul meu m-a înselat. Aş vrea să îl port ierta şi aş dori o rugăciune pentru ca să nu mai cadă în acest păcat. Mi-e ruşine să merg la preot să îi spun asta, pentru că izbucnesc în plâns. Sunt în depresie şi cred că numai prin rugăciune aş putea găsi o cale. Culmea, cred că aş aşptepta şi rezultatul imediat. Dar, încerc să am răbdare şi să mă controlez.

21 Februarie 2013

Dacă doar credeţi că soţul v-a înşelat şi nu ştiţi asta sigur, e sigur o cursă a diavolului care vă spune la urecehe tot felul de minciuni şi iluzii pentru a distruge căsnicia şi bucuria familiei. Femeile deseori au aceste iluzii. Vorbiţi sincer cu soţul şi rugaţi-vă pentru a vă recăpăta încrederea în el. Dacă nu e vinovat, păcatul este în inima dumneavoastră, neîncrederea este lipsa de credinţă de fapt.
Dacă v-a înşelat, rugaţi-vă la Dumnezeu să îl puteţi ierta din toată inima. De obicei înşelatul nu se petrece într-o oră lipsă de acasă, ci în multe zile, ore lipsă, pretexte pentru a pleca, mai ales noaptea, răceală inexplicabilă (cea explicabilă vine de obicei ca răspuns la răutăţi, viclenie sau refuz), plus alte semne evidente.
Vă recomand Acatistul Sfântului Ierarh Nicolae şi Paraclisul Maicii Domnului în fiecare zi, un dialog sincer şi deschis cu soţul, post şi milostenie la copii săraci.
Toate în lumea asta îşi au vindecarea, numai iadul nu are vindecare.
Depresia se tratează prin mers la Biserică, plâns la rugăciune din toată inima pentru pocăinţă, citirea Sfintei Scripturi, spovedanie deasă, împlinirea canonului dat de duhovnic, milostenie la cei săraci şi post de care să nu ştie nimeni.
Dumnezeu să vă dea bucuria şi încrederea de care aveţi nevoie.
Ce v-am spus eu aici nu poate nicidecum înlocui mersul la duhovnic şi Spovedania care este Sfânta Taină a Iertării.
Pr. Ioan Istrati

De la același autor

Ultimele din categorie

Bloc Social Icons