Cum să apăr Biserica în fața celor care o atacă?

Foto: Oana Nechifor

Sarut-mana, parinte! Intalnesc in ultima vreme multi oameni care sustin ca dogmele Bisericii Ortodoxe sunt invechite, medievale, ca Biserica cinsteste sfinti care au avut o viata mult prea lumeasca, se mai adauga si minciuna de pe buzele tuturor: "Biserica este afacere" si, in ciuda faptului ca stiu argumente care i-ar putea lamuri, niciodata acestea nu sunt suficiente pentru a-i face sa creada ca Ortodoxia nu e nici afacere, nici joaca. Va rog, spuneti-mi cum pot sa le demonstrez ca se inseala?

17 Septembrie 2015

Ioana, nu trebuie să le demonstrezi prin fel și fel de răspunsuri, ci trebuie să le arăți prin fapte. Viața ta curată, armonioasă, echilibrată, poate fi un „răspuns” convingător. Ortodoxia nu este un sistem filosofic, o ideologie frumoasă, ci este viață, iubire, pace în Duhul Sfânt.

Cât privește reproșurile pe care ți le aduc la adresa unor aspecte din viața și istoria Bisericii noastre, trebuie să-i îndemni să citească și să nu se lase manipulați de informații eronate, căci mulți cred și răspândesc informații eronate fără a avea măcar decența să le și verifice. În plus, roagă-te pentru ei!

Bucurii și bune nădeji!

 Pr. Mihail 

Daniela Sara a răspuns:
12 Iunie 2016

Excelent! Așa sună răspunsurile din pacea și liniștea unui suflet atins și revigorat de către El.

Emily a răspuns:
17 August 2016

Trebuie sa fii constient ca ai de-a face cu oameni stapaniti de patimi si pacate, care nu accepta Adevarul in ruptul capului, de aceea inventeaza tot felul de acuze nefomdate si e destul de periculos sa intri in polemici cu astfel de specimene. Trebuie foaaaarte multa rabdare si pricepere si sa le zici: frate, daca ai rabdare sa ma asculti, eu iti raspund la nedumerirea ce o ai, daca esti capabil sa primesti un raspuns!

Adaugă comentariul tău

Citește alte articole despre: biserică, atac, credinţa, apărare

De la același autor

Ultimele din categorie

Bloc Social Icons