Cum să dobândesc „îndrăzneala cea bună”?

Foto: Ștefan Cojocariu

Binecuvantati si iertati Preacuvioase Părinte! Imi lipseste indrazneala cea buna (nu am curaj sa-mi mai intreb duhovnicul multe lucruri de teama sa nu-l contrazic, sau sa-mi fac voia, atunci cand interiorul meu nu e de acord cu ce-mi spune sfintia sa). Ce pot face in situatia aceasta? Am gand sa merg la manastire si inca nu stiu sa fac ascultare. Inca nu stiu de pe ce pozitie dau acesta batalie (de mireană sau de sora) in ascultare. De cine sa ascult atunci cand sunt in biserica? Ce este mai important in viata moahala,de cine sa asculti? Va rog, ajutati-ma cu un raspuns! Va multumesc!

21 Septembrie 2015

Soră Simona, trebuie să te rogi Domnului ca să-ți dea putere să te spovedești curat, deplin, să-ți mărturisești nu doar faptele, ci și gândurile, frământările, preocupările tale. Duhovnicul neștiind tot ce se întâmplă în sufletul tău, s-ar putea să nu-ți poată da un sfat care să-ți liniștească apele învolburate. De aceea trebuie sinceritate la spovedanie.

Cât privește oscilarea ta legată de viitorul în mănăstire sau temeluind o familie, în acest caz trebuie multă rugăciune. Nimeni nu te poate îndruma mai corect decât duhovnicul tău, cel care trebuie să te cunoască foarte bine ca să-ți dea și un sfat potrivit. Rugăciunea stăruitoare, împlinirea ascultării dată de duhovnic te vor lumina să iei decizia cea mai înțeleaptă și conformă cu aspirațiile tale.

Putere și cutezanță!

Pr. Mihail

Adaugă comentariul tău

Citește alte articole despre: spovedanie, duhovnic, îndrăzneală, gânduri, mărturisire

De la același autor

Ultimele din categorie

Bloc Social Icons