Cum să spun Rugăciunea lui Iisus atât cu mintea, cât și cu inima, mereu?

Foto: Ioana Onofrei

Părinte, am început să mă rog cu Rugăciunea lui Iisus, însă nu știu cum să procedez pentru a o aprofunda. Simt că nu o spun suficient de profund. Am citit despre puterea acestei rugăciuni, dar simt că nu îndeajuns. Vă rog, dați-mi câteva sfaturi pentru un începător! Îmi doresc să spun rugăciunea atât cu mintea, cât și cu inima, mereu! Îmi doresc să o spun toată viața, să fie rugăciunea mea neîncetată. Mi-am cumpărat un metanier care sper să mă ajute. De cate ori pe zi îmi recomandați să spun rugăciunea? Cu voce tare sau în gând? 

6 Iulie 2017

Este un lucru binecuvântat și mântuitor să-ți dorești a aprofunda practica rugăciunii inimii. Cel mai în măsură să te călăuzească în acest sens este duhovnicul tău, cel care îți știe  cel mai bine sufletul și dorința de urcuș duhovnicesc. Eu îți pot recomanda câteva înțelepte și inspirate sfaturi despre rugăciunea inimii, de la marii noștri duhovnici: Părintele Cleopa și Părinte Teofil Părăian. Le vei găsi dacă vei citi cu luare aminte cărțile: Ne vorbește Părintele Cleopa, volumul I, 1995; Arhimandritul Teofil Părăian, Veniţi de luaţi bucurie, Editura Teognost, Cluj-Napoca, 2001.

Bucurii sfinte îți doresc! 

Pr. Mihail

Alin B a răspuns:
6 Iulie 2017

Salve,

E bine sa citesti si "Staretul meu, Iosif Isahistul". E despre viata unui doritor de rugaciunea lui Iisus. Pentru mine a fost absolut convigatoare, mai ales ca povesteste despre pataniile rabdate din cauza rugaciuni si astfel sa stii de ce sa te feresti. Te invata cum sa respiri, cum sa muncesti, cum sa mananci, dar sa nu asculti literar (pentru ca parintele Iosif a fost pustnic). Cand te va lovi diavolul din ce in ce mai des si ispitele cresc, sa stii ca esti pe drumul cel bun si nu deznajdui. Sai drept ca un stalp de piatra si da-i inainte (eu am cazut!!).
Doamne ajuta!

Mona a răspuns:
26 Iulie 2017

Am citit o carte despre Cuviosul Iosif Isihastul cu mai mult de 400 pagini, am plans citind acea cartea-Eram ca un copil care are in mana o carte minunata si nu se poate dezlipi de ea, eram parca alaturi de gheronda Iosif, ,parca traiam alaturi de dansul si de parinti. Am plans mult cand a adormit, parca plecase cel mai bun prieten.. . Care puteti si aveti timp cautati carti cu Cuviosul Iosif Isihastul si cititi-le.

Andrei a răspuns:
31 Iulie 2017

Si cartea "Pelerinul rus" e de mare folos în deprinderea Rugăciunii Inimii. Chiar ziditoare, aş spune.

Adaugă comentariul tău

De la același autor

Ultimele din categorie

Bloc Social Icons