Cum trebuie să abordez un părinte, de la o mănăstire din apropierea orașului unde locuiesc, ca să devină duhovnicul meu?

Foto: Oana Nechifor

Buna ziua. Cum trebuie sa abordez un parinte, de la o manastire din apropierea orasului unde locuiesc, ca sa devina duhovnicul meu? Prin duhovnic inteleg nu doar un parinte la care sa ma spovedesc regulat ci si un parinte caruia sa-i adresez intrebari si sa-i cer sfaturi oricand trebuie. Multumesc.

14 Iunie 2013

Mergeţi la mănăstirea respectivă, staţi la slujbă, apoi daţi bineţe (Sarut mâna) preotului respectiv şi rugaţi-l să vă primească la spovedanie şi să vă fie duhovnic. Întrebaţi-l dacă doreşte să vă răspundă oricând la întrebări de natură spirituală. Duhovnicul însă nu trebuie deranjat în fiecare zi cu mesaje, telefoane, e mailuri, pentru că fiind călugăr are pravilă, ascultare, slujbe, trebuie să se şi odihnească, nu este sluga nimănui şi nu este la cheremul nimănui. Aşadar, discreţie, ascultare şi bun simţ, iar când e cazul de întrebări cu adevărat importante şi de răspunsuri edificatoare, atunci contactaţi- l. Doamne ajută. Pr. I. Istrati

florica a răspuns:
26 Octombrie 2015

Frumos raspuns!

Adaugă comentariul tău

Citește alte articole despre: Taina Spovedaniei, duhovnic, Ieromonah, manastire

De la același autor

Ultimele din categorie

Bloc Social Icons