De câte feluri este postul, după asprimea lui?
Doamne ajută!
Vă rog să îmi răspundeți la această întrebare: de câte feluri este postul, după asprimea lui? Vă mulțumesc!
Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.
Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!
Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.
O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.
Îți mulțumim pentru înțelegere!
De ce în post nu mâncăm alimente de origine animală?
Mierea de albine este sau nu de post?
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro
Doamne ajută!
Conform Învățăturii de Credință Ortodoxe, după asprimea lui postul poate fi de mai multe feluri:
„a) Ajunare desăvârşită, adică atunci când nu mâcăm şi nu bem nimic cel puţin o zi întreagă. (n.n acesta este postul negru).
b) Postul aspru sau uscat sau ajunarea propriu-zisă, atunci când mâncăm numai spre seară, mâncăruri uscate (pâine şi apă, fructe uscate, seminţe etc).
c) Postul obişnuit sau comun, când mâncăm la orele obişnuite, dar numai mâncăruri de post, adică ne înfrânăm de la „mâncărurile de dulce” (carne și pește. brânză, lapte, ouă, grăsime).
d) Postul uşor (dezlegarea), când se dezleagă la vin, peşte, icre şi untdelemn, cum se prevede in Tipic, la anumite sărbători care cad în cursul posturilor de peste an.”
Post cu folos duhovnicesc!
pr. Andrei