De ce mă descurajez atât de ușor când mă rog pentru ceva și nu se îndeplinește?

Foto: Oana Nechifor

Sărut mâna! Caut un răspuns și o soluție pentru întrebarea: de ce mă descurajez atât de ușor când mă rog pentru ceva și nu se îndeplinește? Mulțumesc!

8 Mai 2017

Soră Maria,

Să avem încredere că Dumnezeu ascultă permanent rugăciunile noastre, dar uneori răspunde cererilor altfel decât ne-am fi așteptat, căci se întâmplă ca noi să-I cerem lucruri care, mai târziu, pot fi păguboase nouă. Într-o istorioară pioasă se povestește că un copil mergea cu tatăl său pe un drum frumos de pădure. La un moment dat, copilul vede pe marginea căii niște fructe frumoase și-i cere tatălui care, binevoitor, îi culege și-i împlinește cererea. Mai târziu, vede un pom cu fructe frumoase și ademenitoare. Tatăl, de astă dată, refuză categoric să-i dea zicându-i: „Nu sunt bune pentru tine”. Copilul s-a întristat că tatăl i-a nesocotit dorința. Dar după câțiva ani, când deja crescuse și putea distinge binele de rău, parcurgând același drum cu tatăl său și ajungând în dreptul pomului, tatăl îi spune: „Îți amintești? Când erai mic și-mi cereai din acest pom, îți refuzam dorința. Acum, când știi că poamele acestea sunt otrăvitoare, înțelegi de ce nu-ți îndeplineam cererea?”.

Așa se întâmplă de multe ori și în viața noastră. Important este să nu credem vreodată că Dumnezeu poate să se înșele în vreo decizie pe care o ia în ceea ce privește viața noastră.

Cu bune doriri, pr. Mihail

Adaugă comentariul tău

De la același autor

Ultimele din categorie

Bloc Social Icons