De ce simt că rugăciunea o fac din inimă doar atunci când trec prin suferințe şi necazurile vieții trecătoare?

Foto: Adrian van Leen/openphoto.net

Doamne ajută, părinte! De ce simt că rugăciunea o fac din inimă doar atunci când trec prin suferințe şi necazurile vieții trecătoare? Am momente când parcă „orbecăiesc" (iertați-mi exprimarea). Aş vrea să mă pot ruga cu aceaşi râvnă şi din toată inima şi când îmi fac pravila, când sunt liniştită. Cum pot dobândi acest lucru? Şi încă o întrebare: părintele duhovnic mi-a dat binecuvânrare să citesc din psaltire. Este o anumită rânduială? Toate cele bune. Hristos în mijlocul nostru!

18 Noiembrie 2015

Elena,

Copacul cu cât este bătut mai mult de vânturi cu atât își înfinge mai mult rădăcinile în pământ și devine mai puternic. Așa și noi cu cât trecem prin ispite mai mari cu atât devenim mai încercați și rugăciunea este mai profundă.

De aceea Dumnezeu ne ține în trezvie îngăduind încercări asupra noastră. Dacă este liniște cu binecuvântarea lui Dumnezeu, noi însă nu trebuie să ne lenevim, trebuie să fim atenți, pentru că oricând poate veni ispita și nu cumva să ne găsească nepregătiți.

Rugăciunea suferă multe transformări, important este să te silești spre ea. Nu ține numai de noi rugăciunea, ci este darul lui Dumnezeu.

De aceea te îndemn să te smerești și să te rogi cât poți tu de atent și de asemenea să stai împotriva patimilor lucrând poruncile lui Dumnezeu. Poți citi la psaltire așa cum îți spune duhovnicul tău. Este însă și o rânduială anume explicată la începutul cărții.

Este și va fi!

Binecuvântări!

Pr. Petroniu

C-tin a răspuns:
4 Ianuarie 2016

Chiar si sfinții părinți mai preînâmpină câte o secetă duhovnicească. Atunci când se răcește rugăciunea. Este numită și achedie. Dar știu pe cineva care, în astfel de situații, în lume fiind, continuă lucrarea faptelor bune, deși lucruri mărinte, că nu toți sunt bogați, dar astfel, prin milostenie rămâne lângă Dumnezeu. Și încă ceva: -dacă pentru tine nu te poți ruga din inimă, lasă-te pe tine și insinstă rugându-te pentru ceilalți. Și aceasta e o milostenie care repede te apropie de Dumnezeu. și rugându-te numai pentru alții, Dumnezeu te va milui și pe tine!

Adaugă comentariul tău

Citește alte articole despre: rugăciune

De la același autor

Ultimele din categorie

Bloc Social Icons