De fiecare dată am impresia că las păcate nespovedite. Cum pot să fac o spovedanie corectă?

Foto: Oana Nechifor

Părinte, cum pot să fac o spovedanie corectă? Merg la spovedit și de fiecare dată am impresia că am lăsat păcate nespovedite și mă întristez. Poate să fie doar o ispită sau e conștiința care mă atenționează că nu m-am prezentat așa cum trebuie în fața lui Dumnezeu pentru mărturisire?

26 Noiembrie 2015

Razvan,

În psalmul  18 se spune „Greşelile cine le va pricepe?” şi aşa este. Cine oare poate înţelege întru totul greşelile pe care le face. Oricât ne-am strădui să ne vedem păcatele şi fărădelegile pe care le facem, parcă nu reuşim întru totul, tot mai sunt lucruri ascunse pe care din pricina mândriei din noi nu le vedem.

Pe măsura ce omul se smereşte şi se apropie mai mult de Dumnezeu, îşi vede din ce în ce mai bine păcatele sale. Este mare lucru ca omul să-şi vadă păcatele sale.

Să-l rogi pe Dumnezeu să te ajute să-ţi vezi păcatele tale. Dacă te străduieşti să nu judeci pe alţii, o să-ţi vezi mai bine propriile păcate. Poate totuşi ai şi o conştiinta rigoristă care te necăjeşte ca să nu te poţi linişti. Este poate şi ceva mândrie care te îndeamnă să faci lucrurile perfect, dar totuşi tu nu eşti perfect.

Înainte de a merge la spovedanie să te rogi pentru pocăinţă.

Smereşte-te şi pune neputinţa înaintea lui Dumnezeu şi vei găsi odihnă.

Pr. Petroniu

Adaugă comentariul tău

Citește alte articole despre: spovedanie, păcat, mărturisire, greșeli

De la același autor

Ultimele din categorie

Bloc Social Icons