Este păcat să faci operație estetică?

Foto: pixabay.com

Am o mare nedumerire, este pacat sa iti faci operaţie estetică si, mai ales, daca in timpul operaţiei sau dupa aceasta apar complicaţii din cauza cărora pot muri, ar fi similar cu o sinucidere pentru că am vrut sa pangaresc înfăţişarea pe care mi-a lasat-o Dumnezeu?

17 August 2016

Soră Maria, operația estetică poate fi un păcat atunci când prin ea persoana respectivă își alimentează păcatul iubirii de sine, al mândriei. Dacă prin chirurgia estetică omul corectează ceva distrus, alterat în urma unui accident, a unei suferințe sau chiar o anomalie congenitală, nu este păcat. Dar  când prin aceste operații se modifică un chip sănătos, normal, cu scop exclusiv estetic,  atunci putem spune că este păcat deoarece omul  modifică ceea ce Domnul a creat. Dacă ne referim la autoidolatrie, la mândrie, la omul care se iubește prea mult pe sine şi se consideră un etalon, atunci vorbim de un păcat. Cu atât mai mult când această operație pune în pericol viața, integritatea unei persoane, intenția trebuie părăsită.

Să nu uităm un lucru fundamental: cel mai important este să căutăm frumusețea cea interioară, duhovnicească.  În Rai pot ajunge oamenii care nu au un aspect fizic deosebit, dar NICIODATĂ un om urât la suflet nu se va putea împărtăși din iubirea și lumina Preasfintei Treimi.

            Cu bune doriri, pr. Mihail

Dan M a răspuns:
17 August 2016

Oamenii frumoși pe dinăuntru sunt frumoși și pe dinafară. Adică eu nu am văzut până acum om cu suflet frumos și cu chip urât.
Eu am avut multă vreme complexe din cauză că credeam că oamenii mă consinderă urât. Când nu m-a mai interesat ce cred oamenii despre mine, atunci și părerea oamenilor despre mine s-a schimbat.

Mi-am dat seama că frumusețea nu înseamnă ceea ce se vede la televizor, unde toți trebuie să fie făcuți după același șablon. În realitate oamenii sunt unii mai slabi, alții mai plinuți, unii mai scunzi alții mai înalți etc. Dar e perfect normal. Cum și la aceeași mână, un deget e mai scurt, altul mai lung și nu sunt 2 la fel.

Doamne ajută!

Adaugă comentariul tău

Citește alte articole despre: păcat, operatie estetica, mândrie, accident, viață, frumusețe

De la același autor

Ultimele din categorie

Bloc Social Icons