Este păcat să faci reclamație la Poliție când ți s-a furat ceva?

Foto: Oana Nechifor

Sarutam dreapta parinte! Acum doua saptamani mi-a fost sparta masina si mi s-a furat o geanta cu niste haine. Am trecut peste, nu am depus reclamatie. Acum, mi se sparge in acelasi loc iarasi masina si mi se fura din nou o geanta tot cu haine. Este pacat sa depun reclamatie la politie? Doamne ajuta!

9 Septembrie 2015

Frate Cosmin, spusele Sfântului Pavel pot să fie edificatoare:

„Tot sufletul să se supună înaltelor stăpâniri, căci nu este stăpânire decât de la Dumnezeu; iar cele ce sunt, de Dumnezeu sunt rânduite. Pentru aceea, cel ce se împotrivește stăpânirii se împotrivește rânduielii lui Dumnezeu. Iar cel ce se împotrivesc îşi vor lua osândă. Căci dregătorii nu sunt frică pentru fapta bună, ci pentru cea rea. Voiești, deci, să nu-ţi fie frică de stăpânire? Fă binele şi vei avea laudă de la ea” (Rom. 13, 1-3).

În esență, misiunea Poliției este una creștină, căci prin personalul său specializat apără drepturile fundamentale ale persoanelor, adică viaţa şi integritatea corporală, proprietatea publică şi privată, previne şi combate fărădelegile. De aceea nu este păcat să ne adresăm lor atunci când viața ne este pusă în pericol, ori când ne sunt încălcate anumite drepturi, ori bunurile noastre ne sunt prăduite.

Cu bune doriri,

Pr. Mihail

Emily a răspuns:
13 Septembrie 2016

Strasnic raspuns!

Adaugă comentariul tău

Citește alte articole despre: păcat, furt, reclamatie, poliție

De la același autor

Ultimele din categorie

Bloc Social Icons