Este posibilă cununia religioasă fără nași?
 

Foto: Benedict Both

Buna ziua, In cateva luni eu si partenerul meu urmeaza sa ne unim destinele, amandoi suntem trecuti de 27 de ani si ne dorim sa facem cununia religioasa insa nu dorim sa avem nasi. Parintii nostrii sunt sanatosi si in putere, noi suntem indeajuns de maturi si desi ne dorim sa respectam toate traditiile posibile consideram ca aceasta nu ni se potriveste. Am citit diverse opinii pe internet in care se confirma cat de cat ca exista posibilitatea unei cununii religioase fara prezenta unei perechi de nasi insa va scriu in speranta obtinerii unei confirmari. Va multumesc mult si astept raspuns.

pr Andrei Atudori a răspuns:
11 Septembrie 2018

Doamne ajută!

Mihaela, opiniile pe care le-ai citit pe internet sunt false. Dacă cineva - oricine - susține că se poate face Sfânta Taină a Cununiei, fără nași (ortodocși cununați), acela nu știe despre ce vorbește.

Nașii de cununie nu sunt o simplă „tradiție” ce trebuie de respectată sau care poate să nu fie respectată. Nașii de cununie sunt o „instituție”! Ei au un rol activ în cadrul slujbei Tainei Sfintei Cununii și în viața familiei care se întemeiază prin aceasta.

Mă bucur că părinții vă sunt în putere și sănătoși! Așa să îi țină Dumnezeu multă vreme! Dar nu amestecați lucrurile. Nașii nu îi înlocuiesc pe părinții, ci îi completează! Faptul că sunteți îndeajuns de maturi nu vă „eliberează” de necesitatea de a fi „nășiți”. Nașii nu atentează la maturitatea (maturizarea) voastră, ci o susțin!

Căutați-vă o pereche de nași ortodocși cununați, mergeți și primiți Sfânta Taină a Cununiei și bucurați-vă de binecuvântările lui Dumnezeu din viața voastră! Când ne înțelegem și ne trăim credința, ne-o asumăm în întregime, nu doar în aspectele ce ne convin ci și în cele care nu prea ne plac sau care credem că nu ni se prea potrivesc. 

Vorbiți despre asta cu părintele vostru duhovnic. Dacă nu aveți unul, căutați-vă!

Spor în toate cele bune!

pr. Andrei

 

Adaugă comentariul tău

De la același autor

Ultimele din categorie

Bloc Social Icons