Eu cred că ar trebui să vedem această pandemie mai mult ca o binecuvântare, decât ca o pedeapsă. Greșesc?
Eu cred că ar trebui să vedem această pandemie mai mult ca o binecuvântare, decât ca o pedeapsă. Greșesc?
Ovidiu întreabă:
Răspunsuri:

Despre Părintele Constantin Necula
Constantin-Valer Necula a absolvit Facultatea de Teologie „Andrei Șaguna“ din Sibiu și este doctor în teologie, specializarea catehetică-omiletică și pedagogie creștină. Este autor de volume de predici, de studii și articole de omiletică și catehetică dar și de cărți pentru copii și tineret. A tradus mai multe cărți și a scris articole în publicații din țară și străinătate. A semnat zeci de studii în limba română și în limbi străine - franceză, italiană, germană - si numeroase recenzii. A susținut 150 conferințe în țară și în străinătate și a participat la o serie de emisiuni de radio și de televiziune atât la posturi naționale cât și internaționale. ...
Spune-i asta unei soții căreia îi moare soțul sau unui soț căruia îi moare soția. Eu zic să fim cuminți. Nu ne putem hrăni cu metafore de genul acesta. E o binecuvântare, pentru că ne ajută să ne vedem ca oameni, dar vă rog eu frumos, socotiți că binecuvântarea vă privește – dacă nu vă afectează nicicum sănătatea. Ceea ce afectează sănătatea nu-i întotdeauna o binecuvântare.
Și mai e ceva: nu mai priviți lucrurile acestea numai dinspre voi! Căutați să trăiți cu fiecare om. Empatia salvează România! Stați acasă, dar gândiți pentru ceilalți care nu stau acasă. Gândiți-vă că avem ofițeri, soldați, polițiști, jandarmi, pompieri care stau în frigul de-afară, în timp ce noi ne bucurăm de ceai și de povești. Asta în România. Gândiți-vă că în Spania sau în Italia au cărat, cu trupurile lor, trupurile morților.
Ovidiu, te rog eu frumos, te implor, spală-ți ochii sufletului și vei vedea că e o lecție grea pentru toți și trebuie să ne-o asumăm împreună!