Îmi pot schimba nașii de cununie? Există o slujbă pentru așa ceva?

Ne-am casatorit in 2013 si la nici un an dupa nasii nu ne-au mai vorbit. Intrebarea mea este: se poate face o slujba la biserica la care sa ne asiste alti nasi? Mentionez ca imi doresc foarte mult sa am nasi la care sa ma pot duce oricand ca la niste parinti. Multumesc!

pr Andrei Atudori a răspuns:
18 Decembrie 2015

Doamne ajută!

Mihaela, nașii de cununie (și nici de botez) nu se pot schimba. Nu există nici o astfel de slujbă.

Ceea ce puteți face și trebuie să faceți este să căutați să vă împăcați cu nașii voștri. Îți dorești foarte mult să ai nași la care să te  poți duce ca la niște părinți? Altă soluție nu este! Sunt convins că orice neînțelegeri ar fi apărut între voi, cu onestitate, cu delicatețe, cu gând curat, cu cererea și oferirea iertării, puteți reconstrui relația cu nașii.

Roagă-te pentru nașii tăi și sfătuiește-te cu duhovnicul!

Dumnezeu să vă lumineze!

pr. Andrei

C-tin a răspuns:
3 Ianuarie 2016

Depășirea certurilor aparent iremediabile! (cred că mesajul dedesubt poate fi o soluție și-n acestă situație)
Părintele Arsenie Boca avea o vorbă foarte scurtă referitor la copii îndărătnici. Spunea așa: ”Dacă copiilor tăi nu le poți vorbi despre Dumnezeu, vorbește-i Lui Dumnezeu despre copii tăi.” Asta e adaptabilă în toate relațiile: soț-soție, frați, vecini, etc! Și legat de asta Părintele Rafail Noica avea și un exemplu practic de rugăciune împărtășit multor creștini care erau certați aparent iremediabil cu rude. prieteni etc. Situații atât de rele încât chiar dacă de o parte își cerea iertare, de cealaltă parte se învârtoșeau în răutate nevrând împăcarea. Și aceștia au mărturist apoi că rugăciunea a dat roade chiar și în situații extreme. Spunea Părintele Rafail să insistăm în rugăciune așa: -Doamne, glăsuiește rogu-te în inima lui X sau Y să mă ierte, că și eu o iert!” ATÂT ! Și continua spunând celor puțin credincioși...”Fă-te doar că te rogi lui Dumnezeu și să vezi cum se face și Dumnezeu că există!”

stelian_cotet a răspuns:
28 Ianuarie 2016

Raspusnsul meu pentru Mihaela este: iti poti schimba parintii biologici? Acelasi lucru si cu cei duhovnicesti. Fie buni sau rai, noi i-am ales si trebuie sa gasim calea de intelegere. Daca nu se poate, atunci rugaciuni pentru parintii duhovnicesti ca si pentru cei biologici, cerand sfatul si indrumarea Lui Dumnezeu si Maicii Domnului. Doamne ajuta in toate si pentru toate cele de folos sufletului dar si trupului.

Adaugă comentariul tău

De la același autor

Ultimele din categorie

Bloc Social Icons