La Judecata de Apoi vor fi judecate și neamurile, în general?

Foto: Ștefan Cojocariu

Sarut dreapta, parinte! Noi vom fi chemati la judecata de apoi ca si neamuri.. romanesc, grec, rus s.a.m.d.? Cand Dumnezeu va judeca si va mantui un neam, ce se intampla cu nedreptii din acel neam? Sau cum se mantuieste de fapt un neam? Scuzati-ma daca am gresit ceva in afirmatii. Noi lucrand la mantuirea sufletelor noastre, cum putem ajuta la mantuirea neamului din care facem parte? Multumesc.

20 Octombrie 2015

Frate Alex, în cartea Apocalipsei se spune că la  judecata de apoi fiecare neam, fiecare popor își va aduce slava lui ( Apocalipsă 21, 16). Slava unui neam sunt sfinții  pe care Duhul Sfânt i-a plămădit  în acel popor. Învățătura Bisericii noastre spune că Judecata de Apoi nu va fi judecata etniilor, popoarelor, ci a fiecărui ins în parte. Când un popor a împlinit în istoria sa cuvântul Evangheliei, atunci putem vorbi de mântuirea acestuia în masă. Dar nu apartenența la un popor îți asigură dobândirea mântuirii, ci împlinirea cuvântului Domnului.

Mai învață Biserica faptul că oamenii vor fi judecați fiecare  potrivit cu legea după care a viețuit. Pe păgâni, Domnul îi va judeca după legea morală înscrisă în inimile lor, potrivit spuselor Sfântul Apostol  Pavel ( Romani 2, 14-16). Pe evrei, după Legea lui Moise, iar pe creștini după Legea dată prin Evanghelie. Rămâne să ne rugăm pentru semenii din neamul nostru.

Dacă îți amintești, Biserica, la fiecare slujbă a rânduit astfel de rugăciuni, cereri, ce privesc pe toți cei din neamul nostru românesc. Iată un exemplu: „Încă ne rugăm pentru binecredinciosul popor român de pretutindeni, pentru cârmuitorii țării noastre, pentru mai marii orașelor și statelor și pentru armata țării, pentru sănătatea și mântuirea lor”. 

Cu bune doriri, pr. Mihail 

Adaugă comentariul tău

Citește alte articole despre: Judecata de Apoi, neamurile

De la același autor

Ultimele din categorie

Bloc Social Icons