Mamele cu gemeni au har de a vindeca sau este doar o superstiție?

22 Aprilie 2015 pr. Andrei Atudori păcat
Foto: Oana Nechifor

Parinte precizez de la inceput ca sunt mama de gemeni si intamplarea face ca intr-o zi sa vina la mine o femeie cu un copil care avea mana luxata rugandu-ma insistent ca sa trec peste mana copilului (doar sa ating nu sa ma asez pe mana lui) ca ii va trece, si ca ea stie ca daca am gemeni am leac. Precizez ca i-am spus ca eu nu cred in asa ceva si ca fac asta doar sa-i fac hatarul vazand-o disperata. Am trecut de trei ori sarind mana copilului si am spus „Tatal nostru” si am inchinat copilul. Va spun inca o data ca eu nu cred in asa ceva si va rog parinte spuneti-mi daca ce-am facut este pacat? EU DE ATUNCI STAU CU GRIJA SI NU MAI AM LINISTE, crezand ca acest lucru este pacat, dar l-am facut doar la rugamintea lor fara sa iau nici un ban.

pr Andrei Atudori a răspuns:
22 Aprilie 2015

Doamne ajută!

Dacă ați făcut acest lucru, după cum spuneți, mai mult la insistențele acelei persoane, atunci consider a fi mai degrabă o greșeală, decât un păcat în adevăratul sens al cuvântului.

Această idee că femeia care are gemeni „are leac” este o supersțiție populară și nu are nimic de-a face nici cu credința, nici cu medicina. O astfel de practică este vecină cu descântecul. Niciodată nu a ieșit ceva bun din amestecul credinței cu superstiția! Ce legătură are rugăciunea „Tatăl nostru” cu săritul peste mâna copilului?!

Pentru orice fel de boală există medici și rugăciunile preoților! Cred că e bine să îi spuneți duhovnicului la următoarea spovedaniei despre acest episod și să nu mai faceți pe viitor acest lucru.

Bucurii de la Domnul!

pr. Andrei

Adaugă comentariul tău

Citește alte articole despre: păcat, superstiție, gemeni

De la același autor

Ultimele din categorie

Bloc Social Icons