Ne pot fi nași de cununie două persoane de religii diferite?

1 Noiembrie 2013 Pr. Andrei Atudori căsătorie
Foto: Oana Nechifor

Doamne ajută! Dacă se poate, vă rog să îmi răspundeți: noi suntem un cuplu de ortodocși și vrem să ne unim destinele anul viitor în august, dar avem o problemă: o pereche de nași sunt de două religi diferite, adică ea este ortodoxă și el catolic. Se poate să ne cunune? Ei au făcut cununia doar la starea civila.

pr Andrei Atudori a răspuns:
1 Noiembrie 2013

Doamne ajută!
Din punct de vedere religios lucrurile sunt clare: atâta vreme cât două persoane nu au primit Sfânta Taină a Cununiei nu pot deveni nași de cununie. Nu pot fi părinți spirituali pentru o pereche, doi oameni care, ei înșiși nu au primit binecuvântarea lui Dumnezeu pentru căsătoria lor. În cazul vostru, lucrurile sunt cu atât mai complicate, cu cât vorbim de două persoane, care, pe lângă faptul că nu împărtășesc aceeași credință sunt căsătorite doar civil.
Din ce spuneți înțeleg că ei ar fi a doua pereche de nași. Prin urmare, nu este nici o problemă dacă renunțați la această dorință pentru ca să respectați rânduiala Bisericii care spune că nașii trebuie să fie ortodocși cununați (sper că așa sunt cealaltă pereche) dar și recomandare ca la cununie să fie o singură pereche de nași.
Spor în toate cele bune!
Pr. Andrei

Adaugă comentariul tău

Citește alte articole despre: căsătorie, nasi de cununie, casatorie mixta

De la același autor

Ultimele din categorie

Bloc Social Icons