Părintele duhovnic poate să îmi fie naș de cununie?

Foto: Oana Nechifor

Doamne ajută! În anul următor mã voi căsători. Referitor la nașii de cununie am o întrebare. Aș vrea să-l avem naș pe părintele duhovnic, deoarece consider că este important ca nașii să fie un exemplu pentru noi, să ne sfătuiască și să ne îndrume. Este posibil să ne fie naș sau e greșit? Vă mulțumesc. Doamne ajută!

pr Andrei Atudori a răspuns:
14 Martie 2016

Doamne ajută!

Ana, nu este nimic greșit în asta. Trebuie doar ca părintele tău duhovnic și doamna preoteasă să accepte să vă fie nași.

Personal, însă, cred că trecerea la „statutul” de fină a părintelui duhovnic poate influența „statutul” de fiică duhovnicească. Nu este neapărat nevoie să fie așa, însă simt că trebuie să îți spun asta, pentru a avea în vedere acest lucru. Dacă influența va fi în bine sau în rău, depinde numai de tine (de felul în care vei ști să faci diferența între cele două „roluri”) și de chibzuința părintelui duhovnic. Repet, asta este doar părerea mea strict personală, iar cea care va conta în final este aceea a părintelui tău duhovnic. Depinde de cum vede el aceste aspecte. 

Vorbește cu părintele și vezi ce gând are vizavi de dorința ta. Presupun că și viitorul tău soț își dorește același lucru.

Ai perfectă dreptate când spui că nașii trebuie să fie un exemplu pentru voi, să vă sfătuiască și să vă îndrume. Vă doresc să aveți nași care să facă acest lucru, indiferent dacă vor fi sau nu cei pe care vi-i doriți acum.

Spor în toate cele bune!

pr. Andrei

liliana a răspuns:
14 Martie 2016

Bine

Adaugă comentariul tău

De la același autor

Ultimele din categorie

Bloc Social Icons