Pomenirile chiar ajută sufletul după moarte?

20 Ianuarie 2014 Pr. Andrei Atudori moarte, parastas
Foto: Oana Nechifor

Vara trecuta mi-a murit bunicul, Dumnezeu sa-l ierte, si de atunci tot imi pun intrebari in legatura cu ce se intampla cu sufletul dupa moarte. Am citit tot felul de carti si lucruri pe internet dar tot am unele nelamuriri. Am inteles ca rudele ramase in urma pot ajuta sufletul celui adormit aprinzand o lumanare, dand pomelnice si de pomana. As vrea sa stiu daca aceste lucruri chiar ajuta sufletul dupa moarte si in special, cum il ajuta? Este adevarat ca daca in viata pamanteasca, omul care a murit a umblat fara haine, trebuie sa dam haine de pomana? Sau daca a umblat flamand, trebuie sa dam mancare? Multumesc!

pr Andrei Atudori a răspuns:
6 Ianuarie 2014

Maria,

Dumnezeu să îl ierte pe bunicul tău și să îi facă parte de Împărăția Cerurilor. Învățătura Bisericii noastre afirmă fără echivoc faptul că pomenirea la Sfânta Liturghie, parastasele, pomenirea cât mai deasă în rugăciunile personale și oferirea de milostenie sunt foarte folositoare pentru cei care nu mai sunt printre noi, dar și pentru cei care se îngrijesc de acestea. Ce anume și cât anume se oferă de pomană pentru sufletul celui adormit nu trebuie să aibă legătură cu vreo situație oarecare din viața pământească a acestuia. Ceea ce contează este gestul în sine de a oferi milostenie și mai ales multă rugăciune!

În link-ul următor poți citi un articol foarte elocvent și lămuritor cu privire la toate acestea: http://www.doxologia.ro/puncte-de-vedere/de-ce-se-fac-slujbe-de-pomenire-milostenii-pentru-cei-adormiti

Dumnezeu să îi odihnească pe cei adormiți!

Pr. Andrei

Adaugă comentariul tău

Citește alte articole despre: parastas, pomenire, milostenie

De la același autor

Ultimele din categorie

Bloc Social Icons