Poți avea două perechi de nași de cununie sau doar una?

17 Februarie 2015 Pr. Andrei Atudori căsătorie
Foto: Oana Nechifor

Doresc să vă întreb dacă poti avea două perechi de nași de cununie sau doar una? Doamne ajuta!

pr Andrei Atudori a răspuns:
17 Februarie 2015

Doamne ajută!

Recomandarea este ca familia nou întemeiată să aibă o singură pereche de nași. Aceștia trebuie să fie creștini ortodocși și să fi primit ei înșiși Sfânta Taină a Cununiei.

Este adevărat că în practică se mai obișnuiește pe alocuri ca mirii să aibă câte două perechi de nași (în unele zone ale țării chiar și mai multe de atât), însă nu văd sensul unei astfel de practici. Până la urmă, este în logica lucrurilor să avem doi părinți (nu mai mulți) sufletești (nașul și nașa), de vreme ce avem doar doi părinți trupești (tata și mama). Cu atât mai departe este de rânduiala firească a avea mai multe perechi de nași la cununie, dacă motivația acestei alegeri are la bază considerente de natură economică, socială etc. Chiar relațiile între miri și perechile de nași poate avea de suferit în timp ca urmare a unei înclinații naturale de a-i prețui pe unii mai mult decât pe alții.

Recomandarea mea este să vă alegeți o singură pereche de nași pe care să îi respectați, cu care să aveți o relație frumoasă și care să vă ajute cu adevărat în viața duhovnicească și de familie. Dar nu pot să spun că e neapărat o greșeală dacă veți avea două perechi de nași. Vă îndemn să vă sfătuiți cu duhovnciul dumneavoastră cu privire la acest lucru.

Indiferent că veți alege să aveți o sigură pereche sau două perechi de nași, să alegeți în deplină cunoștință de cauză și să vă asumați această alegere.

Bucurii de la Domnul!

Pr. Andrei

Adaugă comentariul tău

Citește alte articole despre: Taina Cununiei, nași, perechi de nasi, căsătorie

De la același autor

Ultimele din categorie

Bloc Social Icons