Putem citi acasă psalmii dimineții?

Foto: Oana Nechifor

Putem citi acasă psalmii dimineții?

pr Andrei Atudori a răspuns:
28 Iulie 2015

Doamne ajută!

Da, puteți citi cei șase psalmi ai dimineții acasă. Cu toate acestea, având în vedere că este indicat ca pentru canonul de rugăciune pe care îl facem să avem binecuvântarea duhovnicului nostru, vă recomand să cereți binecuvântarea duhovnicului dumneavoastră pentru a-i citi. Cu atât mai mult trebuie să faceți acest lucru atunci când veți dori să citiți întreaga Psaltire.

Spor în toate cele bune!

pr. Andrei

C.Daniela a răspuns:
1 Septembrie 2015

Doamne ajuta!

De ce spuneti ca pentru a citi Psaltirea este nevoie de binecuvantarea duhovnicului? Este vreo problema daca citesc din Psaltire fara sa vorbesc cu acesta? A fost o perioada in care citeam cate o catisma, doua pe zi, dar acest lucru fara sa vorbesc cu duhovnicul.

pr Andrei Atudori a răspuns:
10 Septembrie 2015

Doamne ajută!

Spun asta pentru că așa trebuie! „Practica duhovnicească” a Bisericii noastre ne învață că pentru orice canon de rugăciune și mai ales pentru citirea Psaltirii este recomandat să avem binecuvântarea duhovnicului. Aceasta ne scutește de multe ispite, ne smerește și ne asigură cu nu pășim pe calea mântuirii „după capul” nostru. Vă recomand ca pe viitor să vă sfătuiți cu duhovnciul dumneavoastră cu privire la aceste lucruri.

Spor în toate cele bune!

pr. Andrei

Elena T. a răspuns:
19 Martie 2016

Este necesar acest lucru deoarece psalmii fiind niste rugaciuni foarte puternice, duhurile rele incep sa se agite si sa deranjeze viata atat intima cat si generala a dvs. Duhovnicul cunoaste puterea fiecarui om de a rezista in fata acestor duhuri, in lupta cu ele. De fapt, psalmii nu sunt altceva decat o lupta cu duhurile in imensa credinta a omului in Dumnezeu.

Adaugă comentariul tău

De la același autor

Ultimele din categorie

Bloc Social Icons