Se poate săvârși Taina Botezului pentru un copil care nu a împlinit 40 de zile?

5 Decembrie 2017 Pr. Andrei Atudori botez
Foto: Oana Nechifor

Doamne ajută! Se poate săvârși Taina Botezului pentru copilul care încă nu a împlinit 40 de zile? Există vreun impediment al Bisericii în acest sens? Urmează să nasc în luna ianuarie, însa pentru că nu știm data precisă în care micuțul se va hotărî să vină pe lume, ne dorim, totuși, ca Botezul să fie făcut până la intrarea în Postul Sfintelor Pasti. Mulțumesc!

pr Andrei Atudori a răspuns:
5 Decembrie 2017

Doamne ajută!

Cristina, nu este nici un impediment pentru aceasta. Botezul se poate săvârși pentru un copil care nu a împlinit 40 de zile. Sfătuiți-vă din timp cu părintele paroh/duhovnic, pentru a rândui toate cele de cuviință și bucurați-vă întru Domnul de acest moment atât de important din viața voastră.

Să aveți în vedere și faptul că înainte de botez mai sunt cele două molitfe care trebuie citite de părinte: rânduiala la ziua întâi după naștere, când se face aghiasmă și se citesc câteva rugăciuni (acestea se fac de obicei de părintele de la maternitate - dacă este acolo o capelă) și rugăciunea de la ziua a opta, când i se pune nume pruncului. Toate sunt importante și vă recomand să nu le treceți cu vederea. Vorbiți despre ele cu părintele paroh.

Până atunci, să ai un final de sarcină liniștită și o naștere ușoară. Primiți pruncul ca pe un dar al lui Dumnezeu și străduiți-vă să îl creșteți cât mai frumos.

Dumnezeu să vă binecuvinteze!

pr. Andrei

Adaugă comentariul tău

Citește alte articole despre: botez, Taina Sfântului Botez, 40 de zile

De la același autor

Ultimele din categorie

Bloc Social Icons