Vom mai petrece Sfintele Paști anul acesta?

Foto: Adrian Sarbu

Părinte, vom mai petrece Paștele anul acesta?

pr Visarion Alexa a răspuns:
3 Aprilie 2020

Doamne ajută, Ioan!

Păi cum să nu petrecem Paștele? Mai știi cum au sărbătorit ucenicii Învierea Domnului? Au venit ucenicii să ia foc de la biserică și să ducă acasă lumânărica cu focul? Iisus a intrat prin ușile încuiate, pe când ei se aflau la cină și Iisus le-a zis: Pace vouă!” și ucenicii s-au bucurat!

Ce-L poate ține pe Hristos cel Înviat? Ușile noastre sau ușile bisericii încuiate? Hristos va învia și lucrul acesta se va întâmpla universal. Se va întâmpla în casa mea, în inima mea, în sufletul meu. Mie mi se pare atât de teribilă bucuria Învierii încât văd în fiecare an prima zi a Învierii, a Paștelui, după ce plec de la biserică și văd cum răsare soarele și toată natura capătă viață, se umple de viață.  Cum putem reduce doar la spațiul zidului? Și dacă comuniștii își puneau în minte să dărâme toate bisericile din România? Credeți că ar fi dispărut creștinismul din România? Eu nu cred! Am fi slujit în case, am fi slujit în podurile caselor, nu văd unde e problema.

De ce să nu vină Paștele? Va veni Paștele cu cea mai mare bucurie! Vom fi în duh și în adevăr cu toții! Ne vom spune toți: Hristos a Înviat!”. În inima mea voi spune tuturor credincioșilor mei și credincioșii mei vor înțelege, vor simți și vor trăi bucuria. Învierea aceasta va fi de o prospețime și de o vioiciune sufletească extraordinară!

Adaugă comentariul tău

De la același autor

Ultimele din categorie

Bloc Social Icons