Vreau să mă păstrez fecioară până la căsătorie. Există astăzi tineri care să nu râdă la auzul dorinței mele?

Foto: Florentina Mardari

Sărut-mâna, părinte! Am o întrebare către sfințenia dumneavoastră. Eu sunt încă fecioară și nu am avut niciun fel de relație cu niciun băiat. Nici măcar pe obraz nu m-am sărutat cu nimeni și vreau să mă păstrez fecioară până la căsătorie, căci am fost crescută într-o familie de buni creștini. Acum sunt în alt oraș la facultate, stând în chirie. În ziua de azi nu mai sunt tineri neprihăniți, însă eu aș vrea unul cu care să fac casă și masă așa cum se cuvine. Ce să fac și cum să găsesc un astfel de tânăr? Cum aș putea să îl găsesc, având în vedere că e foarte dificil? Am 21 de ani și toți mă iau în ras atunci când le spun dorința mea.

18 Mai 2017

Soră Corina, este bine plăcută Domnului viața curată pe care o duci și dorința de a te înfățișa mireasă înaintea Sfântului Altar curată, așa după cum rânduiala Bisericii învață și îndeamnă pe toți tinerii. Dacă, în bună parte, tinerii disprețuiesc această stare, arată depărtarea de adevăratele valori creștine în care viețuiesc. Asta nu înseamnă că trebuie să te descurajezi, ci să continui să cauți acel băiat care să te merite. Te îndemn să te rogi cu multă încredere în ajutorul Domnului și vei primi răspunsul mult dorit.

Cu bune doriri, pr. Mihail

Dan M a răspuns:
19 Mai 2017

DA, se poate. Și de mine râdeau oamenii și-mi spuneau că nu voi găsi o fată curată. Dar judecata oamenilor nu se potrivește întotdeauna cu judecata lui Dumnezeu. Mi-a fost greu, e adevărat. Prima prietenie cu o fată am avut-o la 23 de ani. Până atunci am fost exact în situația ta. Însă acea prietenie, nu a mers. Pe soția mea am cunoscut-o câțiva ani mai târziu, exact când mă așteptam mai puțin. M-a ajutat mult Sf. Xenia de Sankt Petersburg și desele pelerinaje la măn. Putna.

Să-ți ajute Dumnezeu să-ți întemeiezi o familie! Dar să știi că viața de familie e o cruce de dus. Dar după cruce vine și bucuria.

Fiu de tina a răspuns:
20 Mai 2017

Sărut mâna Sfinți Părinți și iertați indrăzneala mea, a nevrednicului si întinatului vostru rob întru Domnul.

Nu te descuraja Corina! O să fie greu însa cu ajutor de la Domnul cel ce a venit la noi prin Fecioară, Mirele cel de Taina, o sa reușești.
Îți spun asta din experiență personală. O să te desparți de mulți oameni pentru convingerea ta, așa cum am pațit și eu. Deși vei pierde oameni vei câștiga cununi nepieritoare, Cununa cea sfânta a casatoriei curate. Trebuie să fii conștientă că aceasta e o luptă cu adevarat muceniceasca, după cum spune și troparul cântat la slujba Cununiei: Sfinţilor mucenici, care bine v‑aţi nevoit şi v‑aţi încununat...
Să nu cedezi sub nicio formă, nu merită să pierzi bucuria aceasta pentru cateva minute de rătăcire.
Ca sprijin în lupta aceasta a ta îti recomand sa citești Ca aurul în topitoare, Fericitul Augustin-Despre folosul căsătoriei; Despre căsătorie și pofta păcătoasă, Războiul nevăzut, Sbornicul, Patericul, Viețile Sfinților, scrierile Parintelui Petroniu Tănase, scrierile Sfantului Nicolae Planas, Limonariul și cel mai important Sfânta Scriptură. De asemenea cel mai important lucru e să ai un duhovnic cu care să discuți toate acestea. Sporește în rugăciune, ascultare și milostenie iar Dumnezeu îți va dărui putere. Dai voință, iei putere.

Căutaţi mai întâi împărăţia lui Dumnezeu şi dreptatea Lui şi toate acestea se vor adăuga vouă. (Matei 6; 33)

Dumnezeu să îți binecuvinteze osteneala și Maica Domnului, Fecioara cea nenuntită să îți fie sprijin.

Te rog sa mă ierți pe mine nevrednicul.

De la același autor

Ultimele din categorie

Bloc Social Icons