IPS Teofan: „Și ca persoane, și ca obște, trebuie să avem în față două lucruri: familia și cuvântul lui Dumnezeu”

Înțelegem din cuvântul Evangheliei de astăzi, că această dramatică și tristă criză în care ne găsim, și ca persoane, și ca obște - comunitate, trebuie să avem în față două lucruri: familia și cuvântul lui Dumnezeu.

„În această sfântă zi, dedicată Nașterii Preasfintei Maicii Domnului, înțelegem din cuvântul Evangheliei de astăzi, că această dramatică și tristă criză în care ne găsim, și ca persoane, și ca obște - comunitate, trebuie să avem în față două lucruri: familia și cuvântul lui Dumnezeu. «Căutați mai întâi acestea, și celelalte se vor adăuga vouă», căci dacă omul are în viața sa o familie binecuvântată, și ascultă, împlinește cuvântul lui Dumnezeu, celelalte se adaugă lui. Se adaugă o viață materială mai bună, vom avea preoți mai buni, dascăli mai buni, și politicieni mai buni, și o țară mai curată, și Biserică mai duhovnicească, toate așezate pe acest dublu izvor de autenticitate, de frumusețe și adevăr: familia și cuvântul lui Dumnezeu”.

(*** Fragment din cuvântul de învățătură al IPS Teofan, rostit duminică, 8 septembrie, la hramul Mănăstirii Vorona din Botoșani)

De la același autor

Ultimele din categorie