Leacuri din bătrâni cu anghinare

Stil de viaţă

Leacuri din bătrâni cu anghinare

    • Leacuri din bătrâni cu anghinare
      Leacuri din bătrâni cu anghinare

      Leacuri din bătrâni cu anghinare

Legumă de origine mediteraneană, anghinarea conține numeroase substanțe nutritive, fapt care îi conferă și proprietăți curative importante.

Deoarece frunzele conțin mai multe substanțe nutritive, în scop terapeutic, acestea vor fi preferate bulbului și cozii.

Ceaiul de anghinare se prepară opărind o lingură de frunze mărunțite în 500 ml de apă, după care se lasă la răcit, apoi se strecoară. Prima cană se bea dimineața, pe stomacul gol, apoi se stă întins în pat, pe partea dreaptă, pentru 30 de minute. Restul cantității se consumă cu jumătate de oră înainte de mesele principale. Se poate îndulci cu miere de albine. Ceaiul este recomandat în caz de nefrite, urticarii, prurit, afecțiuni ale tubului digestiv, constipație, diaree, vomă, greață, enterită, fermentație intestinală, colite, hemoroizi, lipsa poftei de mâncare, diabet, hipertensiune.

Cura cu ceai de anghinare durează 60 de zile, după care se face pauză 14 zile.

Vinul de anghinare este recomandat pentru scăderea nivelului de colesterol și se prepară astfel: 80 g de frunze uscate se pun la macerat într-un litru de vin roșu organic, pentru 14 zile. Se consumă câte 50-70ml de vin zilnic, după masa de prânz.

Tinctura de anghinare este recomandată pentru detoxifierea ficatului, stimularea bilei și digestiei și se prepară astfel: 50 g de frunze mărunțite se pun la macerat în 250 ml de alcool de 70º, timp de 15 zile, agitându-se recipientul de 6-8 pe zi, după care se strecoară și se păstrează în sticluțe mici, închise la culoare. Se administrează 5-15 picături de 3 ori pe zi, diluate în apă sau ceai, înaintea meselor principale cu 15 minute.

Mai multe informații despre beneficiile consumului de anghinare găsiți aici.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește despre: