Legumele bogate în nitriţi reglează tensiunea arterială

Stil de viaţă

Legumele bogate în nitriţi reglează tensiunea arterială

Potrivit unui studiu realizat în universităţile britanice, consumul de legume bogate în nitraţi poate contribui la scăderea tensiunii arteriale.

Cantităţi importante de nitraţi se găsesc în lăptuci, spanac, ridichi, sfeclă, praz sau pătrunjel. Testele au fost efectuate pe un grup de voluntari cu vârsta medie de 53 de ani şi suferind de hipertensiune. Participanţilor li s-a dat să bea fie 250 ml suc de sfeclă, fie 250 ml de apă şi le-a fost verificată evoluţia presiunii arteriale la intervale regulate timp de 24 de ore.

Rezultatele au arătat un efect benefic evident al sfeclei, dozele de nitraţi nefiind prea ridicate. Cercetătorii consideră că sunt necesare studii extinse pentru aconfirma aceste rezultate, însă recomandă consumul sporit de astfel de legume, în cadrul unui regim alimentar echilibrat.

Citește despre: