Lexicon athonit – Sfânta Epistasie

Dicţionar

Lexicon athonit – Sfânta Epistasie

  • Sigiliu athonit
   Sigiliu athonit

   Sigiliu athonit

  • Sfânta Epistasie
   Lexicon athonit – Sfânta Epistasie

   Lexicon athonit – Sfânta Epistasie

Organul executiv al Sfintei Chinotite este Sfânta Epistasie. Epistasia se întruneşte ca Tribunal şi adoptă hotărâri de extrădare a oricărui element lumesc nedisciplinat. De asemenea, exercită îndatoriri de primar prin administrarea zonei Kareia (Karyes) şi a portului Dafne.

Sfânta Epistasie, instituită încă din anul 1783, este alcătuită din Protoepistat şi alţi trei reprezentanţi ai Sfintelor Mănăstiri. Această tetradă, care se schimbă în fiecare an, reprezintă Consiliul Ministerial şi organul executiv al hotărârilor Sfintei Comunităţi.

Epistasia se întruneşte ca Tribunal şi adoptă hotărâri de extrădare a oricărui element lumesc nedisciplinat. De asemenea, exercită îndatoriri de primar prin administrarea zonei Kareya şi a portului Dafne. Achită datoriile şi asigură remunerarea angajaţilor Sfintei Comunităţi şi duce la îndeplinire orice ordin sau decizie a acesteia, adoptată în mod legal.

Orice document emis de Sfânta Chinotită poartă o pecete specifică, împărţită în patru părţi egale, pentru fiecare membru al Epistasiei. Nici un document nu poate fi valabil fără pecetea întreagă.

De asemenea, Sfânta Epistasie este responsabilă pentru emiterea diamonitirioanelor ce poartă semnăturile celor patru epistați, pentru a permite navelor să acosteze în porturile athonite, iar elicopterelor, să aterizeze.