Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” – Solan, Franța

Locuri de pelerinaj

Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” – Solan, Franța

    • Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” – Solan, Franța
      Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” – Solan, Franța

      Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” – Solan, Franța

Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” a fost întemeiată în anul 1981, la câțiva kilometri distanţă de Mănăstirea Sfântului Antonie cel Mare – Saint Laurent en Royans, de către ucenicele părintelui Placide Deseille.

Prin hotărârea stareţului şi a Adunării bătrânilor de la Simonos Petras şi cu binecuvântarea vrednicului de pomenire mitropolit grec ortodox al Franţei la vremea aceea, Înaltpreasfinţitul Părinte Meletie, această nouă mănăstire a primit statutul de metoc al Sfintei Mănăstiri Simonos Petras. În acelaşi timp, o legătură duhovnicească puternică s-a stabilit între ea şi Sfânta Mănăstire a Bunei Vestiri de la Ormilia (din Grecia), un alt metoc de maici al Mănăstirii athonite Simonos Petras.

Strămutarea la Solan

Clădirile unde se va instala obştea vor deveni foarte repede prea neîncăpătoare prin creșterea numărului de călugărițe și va fi transferată în 1991 în regiunea Gard, la ferma Solan, în apropiere de orașul Uzès.

Printr-o succesiune de circumstanțe providențiale, maicile mănăstirii se vor găsi în posesia unui mare domeniu agricol. Astfel, puse în contact cu realitățile lumii rurale, ele își vor da seama curând de efectele nefaste ale culturii industriale practicate astăzi pe o scară foarte mare în lume.

„Osteneala câmpului”

Surorile din Mănăstirea Solan, ajutate de sfaturi foarte competente, au început să pună în valoare domeniul lor agricol după metode ce respectă mediul și echilibrul natural. S-au obținut rezultate foarte încurajatoare și s-a creat o asociație, «Amis de Solan», pentru a aduce împreună persoane care, deși provin din medii și confesiuni diferite, se interesează de ceea ce se realizează la mănăstire și își aduc competența și ajutorul în slujba sarcinii asumate de către călugărițe.

Acestea înțeleg să răspundă astfel apelurilor lansate în mod succesiv de doi patriarhi ecumenici, Dimitrie și Bartholomeu, care s-au străduit să-i sensibilizeze pe ortodocși cu privire la aspectul etic și spiritual al problemei ecologice și care au descoperit în problemele de această natură un teren unde ortodocșii și non-ortodocșii pot avea o frumoasă colaborare.

Date de contact

Adresă: Monastère de Solan 30330 La Bastide d’Engras, Franţa

Telefon: +33 04 66 82 99 12

Fax: +33 04 66 82 99 08

Site: http://www.monasteredesolan.com