Minunea Maicii Domnului „Malevi” ‒ Copilul paralizat care a plecat pe propriile picioare, lăsând dovadă scaunul cu rotile

Mama lui și toți care se aflau alături de el au înghețat. Toți plângeau, iar Andreas s-a ridicat din cărucior, a început să meargă și chiar să fugă. Monahia Agni adaugă: „Sunt de 40 de ani în această mănăstire și mărturisesc că în acel moment am simțit atât de puternic prezența Maicii Domnului. M-am cutremurat. Andreas a fugit pe picioarele lui și ne-a lăsat căruciorul său aici, pentru că, așa cum ne-a spus, nu mai avea nevoie de el”.

Monahia Agni ne-a spus următoarea minune:

„În anul 2007, a venit la mănăstire un băiat de doar 15 ani care se afla la un pas de moarte. Era din Cipru și se lupta de la primii pași ai săi în această viață cu boala cancerului. Tatăl lui murise, iar mama încerca să rămână puternică atât pentru fiul ei, cât și pentru cel mai mic copil al ei, Vasilis. Andreas suferise până atunci 23 intervenții chirurgicale, dar starea lui nu se îmbunătățise.

Situația lui s-a înrăutățit și doctorii marelui spital din Atena i-au spus mamei că trebuie să fie operat încă o dată. Nu știau însă dacă va putea să supraviețuiască acestei intervenții, de vreme ce era deja paralizat. Mama lui, cu o zi înainte de a merge în Atena, a văzut în vis pe Maica Domnului care i-a spus: «Nu te neliniști. Sunt Maica Domnului de la Malevi. Vino la casa mea și Andreas se va face bine». Femeia, cum s-a trezit, a întrebat-o pe mama ei cine este Maica Domnului de la Malevi, având în vedere că nu auzise de ea. Atunci ambele s-au interesat, au întrebat și au aflat că Mănăstirea Maicii Domnului «Malevi» se află în Grecia, mai exact în Kinuria. Astfel au ajuns aici la mănăstire”.

Conform monahiei Agni, dar și locuitorilor satului, monahiile și taximetristul au ajutat-o pe femeie să-l pună pe copil în scaunul cu rotile și mai apoi l-au dus în interiorul bisericii pentru a se închina la icoana Maicii Domnului „Malevi”. Cum a sărutat această icoană, Maica Domnului l-a umplut de putere. Copilul, după cum a mărturisit, a simțit ceva straniu ce-i traversa corpul. Mai apoi a strigat: „Lăsați-mă să merg!”. Mama lui și toți care se aflau acolo au înghețat de emoție. Toți plângeau, iar Andreas s-a ridicat din cărucior, a început să meargă și chiar să fugă. Monahia Agni adaugă: „Sunt de 40 de ani în această mănăstire și mărturisesc că în acel moment am simțit atât de puternic prezența Maicii Domnului...! M-am cutremurat. Andreas a fugit pe picioarele lui și ne-a lăsat căruciorul său aici, pentru că, așa cum ne-a spus, nu mai avea nevoie de el”.

Doctorii care l-au examinat pe micuțul Andreas după vizita sa la Mănăstirea Maicii Domnului „Malevi” nu puteau să creadă că acest copil încă mai trăiește, și încă merge pe propriile-i picioare! Consultațiile sale chiar și astăzi arată cancer în cea mai mare parte a corpului, dar copilul este bine. De atunci, Andreas și mama lui vizitează o dată pe an mănăstirea de la Malevi și-i mulțumesc Maicii Domnului.

Ultimele din categorie