Sfântul Efrem cel Nou este văzut în timp ce ducea un suflet spre Ceruri

Fotis Kontoglou s-a născut în Ayvalik (Asia Mică), la 8 noiembrie 1895, și a trecut la Domnul în Atena, la 13 iulie 1965. Întâmplarea de mai jos se referă la ultimele sale clipe din viață petrecute la spital și la minunata înștiințare pe care a avut-o soția sa de la Sfântul Efrem, făcătorul de minuni.

Regretatul pictor Fotis Kontoglou trecea prin momente grele la spital, iar soția sa, Maria Kontoglou, era îngenunchiată acasă, rugându-se pentru vindecarea lui, chemându-l în ajutor pe Sfântul Mare Mucenic Efrem. Să nu uităm că mâna sfințită a acestui pictor foarte talentat a lucrat cu multă grijă prima icoană a Sfântului Efrem! Maria Kontoglou aștepta așadar un semn din partea Sfântului.

Ce ajutor mai mare ar fi putut să-i dea, decât ca ea să vadă exact, în timp ce se ruga, cum sufletul lui Fotis Kontoglou era ținut de Sfântul Efrem și, cu multă slavă, era condus în Cer!

S-a minunat văzând toate acestea. Ce putea oare să însemne? În acel timp, un telefon primit de la spital i-a împrăștiat nedumerirea; un medic o anunța că soţul ei a trecut la Domnul! Sfântul Efrem a fost cu adevărat tovarășul său de drum!

Ultimele din categorie