Nu meseria îl definește pe om

Cuvinte duhovnicești

Nu meseria îl definește pe om

    • Nu meseria îl definește pe om
      Nu meseria îl definește pe om

      Nu meseria îl definește pe om

Fie că cineva spală cratițe, fie că sapă pământul, trebuie să se bucure. Altul curăță canalele de scurgere, pentru că nu găsește altceva de lucru și se află sărmanul mereu într-un mediu infectat de microbi. Oare acesta nu este om? Oare nu este și el chipul lui Dumnezeu?

Părinte, atunci când cineva se mâhnește că face o muncă grea și disprețuită, de pildă, zidește sau spală cratițele într-o bucătărie etc., ce trebuie să facă să-și dobândească buna dispoziție?

Dacă se va gândi că Hristos a spălat picioarele ucenicilor săi, va înceta să se mai mâhnească. Căci, prin ceea ce a făcut Hristos, este ca și cum ne-ar spune: „Așa trebuie să faceți și voi”Fie că cineva spală cratițe, fie că sapă pământul, trebuie să se bucure. Altul curăță canalele de scurgere, pentru că nu găsește altceva de lucru și se află sărmanul mereu într-un mediu infectat de microbi. Oare acesta nu este om? Oare nu este și el chipul lui Dumnezeu?

(Cuviosul Paisie AghioritulCuvinte duhovnicești, Vol. IV Viața de familie, Editura Evanghelismos, București, 2003, pp. 188)

Citește despre: