Otpustul (Apolisul) Praznicelor Împărătești se rostește până la Odovania Praznicului sau nu?
Otpustul Praznicelor Împărătești se rostește la Vecernia, Utrenia și Sfânta Liturghie a Praznicului respectiv, in ziua respectivă. Otpustul respectiv se rostește și în zilele următoare până la Odovania Praznicului sau nu?
Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.
Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!
Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.
O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.
Îți mulțumim pentru înțelegere!
Ce semnificație are schimbarea poziției orarului diaconilor înainte de rugăciunea „Tatăl nostru”?
Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro
Doamne ajută!
Cristian, da, otpustul (apolisul) Praznicelor Împărătești se rostește în fiecare zi, la Vecernie, Utrenie și Sfânta Liturghie, din ziua Praznicului și până la Odovania lui (inclusiv).
Există puține situații, când otpustul se spune numai în ziua Praznicului. Ele se regăsesc în Tipic și Liturghier. De exemplu otpustul de la Tăierea Împrejur a Domnului (1 ianuarie) se rostește numai în acea zi de Praznic (nu are Odovanie). Însă în marea majoritatea a situațiilor se aplică regula tipiconală de mai sus.
Spor în toate cele bune!
pr. Andrei