Părintele Arsenie Boca: „Talanții sunt talente”

Cuvinte duhovnicești

Părintele Arsenie Boca: „Talanții sunt talente”

    • miniatură leagăn
      Părintele Arsenie Boca: „Talanții sunt talente” / Foto: Oana Nechifor

      Părintele Arsenie Boca: „Talanții sunt talente” / Foto: Oana Nechifor

Toți creștinii au sigur câte un talant, dar unii au și câte doi, iar alții și câte cinci. Talanții sunt talente, energii de lucru, ca de pildă o minte mai străvăzătoare, o inimă mai largă, o mare capacitate de dragoste, o voință mai puternică, o memorie mai bună, o ingeniozitate înnăscută.

Personalitatea este o înzestrare sufletească neobișnuită. Într-o personalitate, chipul lui Dumnezeu este mult mai puternic și mult mai limpede.

Toți creștinii au sigur câte un talant, dar unii au și câte doi, iar alții și câte cinci. Talanții sunt talente, energii de lucru, ca de pildă o minte mai străvăzătoare, o inimă mai largă, o mare capacitate de dragoste, o voință mai puternică, o memorie mai bună, o ingeniozitate înnăscută. Aceste energii ale chipului prind mai bine, ca niște antene mai bune, energiile Harului care le sfințește.

Personalitatea are, de asemenea, de făcut calea de la chip la asemănare. Dar, datorită înzestrării sufletești mai puternice, personalitatea ar putea străbate calea într-un timp mai scurt sau ar putea realiza o neasemănată asemănare.

(Părintele Arsenie BocaPărintele Arsenie Boca – mare îndrumător de suflete din secolul XX, Editura Teognost, Cluj-Napoca, 2002, p. 128)

Citește despre: